Nogomet

Oostende i Antwerp odrađuju prvo 'poluvrijeme' u borbi za finale kupa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.02.2024.
Oostende i Antwerp odrađuju prvo 'poluvrijeme' u borbi za finale kupa
Foto: EPA

Nakon što su jučer u akciji bili Club Brugge i Royale Union St. Gilloise, danas je na rasporedu prva utakmica polufinala kupa između Oostendea i Antwerpa…

Poslastica polufinala kupa bila je na rasporedu jučer kada su se sastali Club Brugge i Royale Union. Imalo se što za vidjeti, zanimljiv dvoboj okončan je pobjedom Club Bruggea 2:1 i sve ostaje otvoreno uoči uzvrata.

Igraj na Oostende - Antwerp na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugi polufinalni par u svakom slučaju trebao bi biti izvjesniji. U njemu se sastaju Oostende i Royal Antwerp, a prema svim projekcijama gosti u ovaj dvoboj ulaze u statusu velikog favorita i bila bi prava senzacija kada ne bi prošli u finale.

Već sam ulazak u polufinale za Oostende predstavlja iznenađenje, momčad nije u idealnom stanju pa čak niti u drugom razredu belgijskog nogometa ne napreduje onako kako se možda očekivalo. Kup je daleko najsvjetlija točka Oostendea u ovoj sezoni.

Na ljestvici druge belgijske lige Oostende je trenutno na tek 14. mjestu od 16 klubova i ima samo bod više od mlade momčadi Standarda iz Liegea i Serainga koji su na posljednja dva mjesta. Na samom dnu donedavno je bio baš Oostende, ali u posljednja tri kola upisao je pobjede protiv Waregema i Liersea. Treba napomenuti i kako Oostende ima šest bodova manje odlukom Saveza, ali ne bi ga tih šest bodova previše podigli na ljestvici, tek bi olakšali život u borbi za ostanak u ligi.

Na putu do polufinala Oostende je eliminirao Eupen s 2:0, a onda je priredio veliko iznenađenje pobjedom protiv Genka 3:1. Zatim je izbacio još jednog prvoligaša Molenbeek kojeg je svladao s 2:0.

Antwerp je krenuo 4:1 pobjedom protiv Liersea, zatim je s visokih 5:2 slavio protiv Charleroija da bi najteži posao imao u prošlom kolu kada je s 3:2 svladao Leuven. Što se tiče Antwerpove prvenstvene situacije, on je trenutno na podjeli trećeg mjesta s Club Bruggeom.

Što su rekli

Mark van Bommel, trener Antwerpa: "Dugujemo svojoj poziciji prolaz u finale kroz dvije utakmice protiv Oostendea, to je naša obaveza. Međutim nećemo se opustiti, znamo što je kup, vidjeli ste što se dogodilo Ajaxu u nizozemskom kupu. Oostende je već izbacio tri prvoligaša, a svi su svjesni kako je gostovanje u Oostendeu uvijek bilo neugodno."

Mjesto, vrijeme, sudac

Oostende, Diaz Arena, 20:00

Sudac: Nathan Verboomen (Leuven)

Prošli dvoboj

Prošle sezone ovi su se protivnici sastali posljednji put, a oba susreta okončana su s po 3:0 pobjedom Antwerpa.

Prognoza

Antwerp je favorit u ovom srazu i mogao bi već u prvom susretu stvoriti prednost uoči uzvrata na svom terenu.

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!