Košarka

Dobar nastup Šarića u pobjedi Warriorsa u gostima kod Pacersa, čak 11 trica Curryja

Branimir Korać • petak, 09.02.2024.
Dobar nastup Šarića u pobjedi Warriorsa u gostima kod Pacersa, čak 11 trica Curryja
Foto: EPA

Golden State Warriorsi gostovali su noćas u Indianapolisu i upisali su uvjerljivu pobjedu 131:109. Bio je to vrlo dobar nastup Golden Statea koji je stigao do treće pobjede u nizu…

Kada je Stephen Curry u ovakvom izdanju, onda je jako teško svladati Warriorse. Saznali su to i Pacersi koji su u konačnici uvjerljivo poraženi u susretu u kojem se Curry poigravao s protivnikom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odradio je Golden State tako odlično još jednu utakmicu u gostima, ovo mu je bila peta u nizu, a u tih pet utakmica ubilježio je četiri pobjede.

Od početka su Warriorsi napadački bili u petoj brzini i već u prvoj četvrtini ubacili su 45 poena. Indiana se uspjela do odlaska na odmor držati na nekom dohvatljivom zaostatku (70:58), međutim u nastavku se Golden State ipak uspio konkretnije odvojiti i otići do pobjede.

Dario Šarić odradio je svoj uobičajeni dio posla s klupe, za 18 minuta ubacio je 11 poena (2/3 za dva, 2/3 za tri, 1/1 slobodna) uz sedam uhvaćenih skokova i tri asistencije.

Curry je na kraju imao 42 ubačena poena uz tricu 11/15 i 4/6 za dva poena (1/2 slobodna) dok je Jonathan Kuminga pomogao s 18 poena.

Kod Pacersa Pascal Siakam ubacio je 16 poena uz osam skokova, a Myles Turner ubacio je 15 poena uz sedam skokova.

Sunsi su bez većih problema stigli do pobjede protiv Utah Jazza. Odradili su rutinski posao i u konačnici mirno stigli do pobjede 129:115. Uoči posljednje dionice već su imali gotovo 20 poena prednosti i završetak posla bio je pitanje tehnike.

Najbolji kod Sunsa bili su Kevin Durant s 31 poenom i osam skokova te Bradley Beal s 30 poena i sedam asistencija. Kod poraženih Lauri Markkanen upisao je 22 poena i pet skokova, a John Collins 21 poen i 14 skokova. Luka Šamanić za dvije minute ostao je bez učinka.

NBA:
Indiana Pacers - Golden State Warriors 109:131
Phoenix Suns - Utah Jazz 129:115

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!