Nogomet

Srušio Hajduk na Poljudu pa otišao iz Dinama, a sada je blizu povratku

Mario Borko • petak, 09.02.2024.
Srušio Hajduk na Poljudu pa otišao iz Dinama, a sada je blizu povratku
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marko Rog je na pragu povratka u Dinamo. Šuškalo se o tome proteklih dana, a transfer je navodno pred realizacijom i uskoro bi trebao biti službeno potvrđen…

Dinamo ove sezone još uvijek nije pobijedio Hajduk. Bijeli su slavili dva puta, jednom remizirali i tako osigurali prednost u međusobnim susretima na kraju sezone. Splićani su pobijedili Zagrepčane i u dovođenju Josipa Brekala, a kako bi imali što veće šanse za pobjedu na Poljudu u posljednjem ogledu ove sezone, u Dinamu su odlučili vratiti igrača koji itekako zna kako je to utišati grad pod Marijanom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema pisanju Sportskih novosti, bivši igrač Dinama i povremeni hrvatski reprezentativac Marko Rog na pragu je povratka u Maksimir.

Čini se da će ovaj transferni rok u SuperSport HNL-u biti zapamćen kao jedan od najspektakularnijih u povijesti, a obilježili su ga povratci velikih igračkih imena u hrvatski nogomet. Taj trend postoji već nekoliko godina, pokrenuo ga je Hajduk s povratkom Marka Livaje i dvojice Kalinića, a eskalirao je ove zime dovođenjem Ivana Perišića i Josipa Brekala. Rijeka je poznata po revitalizaciji karijere mnogim igračima, ljetos su doveli jednog od najvećih tragičara hrvatskog nogometa Marka Pjacu, a pridružio mu se i Mirko Marić.

U Dinamu su vagali opcije, krenuli s “imalo bi smisla“ parolom oko povratka Luke Modrića. Andrej Kramarić pojavio se u promotivnom videu gdje poziva navijače da se učlane u klub. Objava “nema većeg kluba od Dinama“ probudila je nadu navijačima Dinama da se vraća Mislav Oršić, ali čini se da će odgovor maksimirskog kluba rivalima biti, Marko Rog.

Roga se posljednjih dana povezivalo s Rijekom, a iz modrog tabora su očito poučeni primjerom Marka Pjace, odlučili da vrijedi riskirati. I tako bi dinamovac trebao završiti u Dinamu. Varaždinac je u klubu proveo tek nešto više od sezone, ali u sjećanjima Dinamovih navijača ostavio je velik trag. Igrao je u pobjedi protiv Arsenala, zabio odlučujući pogodak u finalu kupa protiv Slaven Belupa, a najzapamćeniji je po “simultanki“ protiv Hajduka na Poljudu i vrhunskoj utakmici u Salzburgu nakon koje je prodan u Napoli za 15 milijuna eura.

Za Napoli je skupio 67 nastupa, ali s malom minutažom. Bio je kratko na posudbi u Sevilli, ali najveću konstantnost pronašao je u Cagliariju, koji ga je nakon sezone na posudbi odlučio kupiti za 15 milijuna (drugi najskuplji transfer u povijesti kluba). Tijekom prve službene sezone kao igrač kluba sa Sardinije doživio je puknuće prednjih križnih ligamenata, vratio se krajem druge sezone, ali nije uspio pomoći momčadi da ne ispadne iz Serie A. Odlučio je ostati i odužiti se klubu ekspresnim povratkom, to je i učinio, u deset utakmica s kapetanskom trakom na ruci.

Na pripremama za aktualnu sezonu obnovio je tešku ozljedu i još uvijek čeka s povratkom na teren, a čini se da bi povratak mogao biti dvostruku, na teren i u modrom dresu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!