Nogomet

Ferenčina uoči gostovanja protiv Hajduka: 'Oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek'

Filip Mihoković • petak, 09.02.2024.
Ferenčina uoči gostovanja protiv Hajduka: 'Oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Slaven Belupo u nedjelju gostuje na Poljudu, a Roy Ferenčina smatra da njegova momčad može iznenaditi favorite...

U 22. kolu SuperSport HNL-a Hajduk će ugostiti Slaven Belupo. Momčad iz Koprivnice otvorila je proljetnu sezonu dvama pobjedama, dok je Hajduk izgubio od Rijeke i remizirao s Osijekom. Trener Slaven Belupa, Roy Ferenčina, ističe da će domaćin biti favorit, ali nada se prenijeti dobru formu i na utakmicu na Poljudu:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imamo dvije pobjede u dvije utakmice, dobro smo krenuli, osobito u zadnjoj utakmici gdje smo pokazali dobru igru i to je rezultiralo s četiri gola. Što se tiče utakmice u Splitu, svi znamo da se Hajduk bori za prvo mjesto i oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mi se nadamo da možemo nešto uhvatiti u Splitu, nadam se da ćemo biti na stopostotnom angažmanu, da ćemo biti maksimalno unutra. Želimo pun stadion, želimo uživati u nogometu i nadam se da ćemo biti hrabri i da će nas sreća poslužiti. "

Svoj dojam pred utakmicu dao je i Michael Agbekpornu. 25-godišnji veznjak iz Gane očekuje težak susret, no ističe spremnost momčadi na borbu za bodove:

"Hajduk je jako dobra momčad, vrlo su organizirani. Mi smo naporno radili kroz tjedan kako bi se pripremili za ovu utakmicu, znamo da neće biti jednostavno, ali idemo se tamo boriti kao momčad kako bismo osvojili bodove."

Ferenčina smatra da je došlo vrijeme za rušenje negativnih rekorda protiv Hajduka:

"S Hajdukom je uvijek bilo teško igrati u Splitu. Oni su u povijesti uvijek bili veliki favoriti protiv Slavena i tu su dosta dobro prolazili, ali te neke tradicije se moraju rušiti. Nadam se da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo biti ozbiljan protivnik Hajduku i idemo otvoreno u utakmicu. Neću reći da nemamo što izgubiti, ali igra se za bodove, normalno da ćemo pokušati nešto napraviti i postići pozitivan rezultat."

Momčad iz Koprivnice gostovat će na prepunom stadionu, a trener Belupa tvrdi da atmosfera na Poljudu neće utjecati na njegove igrače:

"Za moju ekipu, bez obzira igramo li pred 200 ili 35 tisuća ljudi, mislim da nema razlike. Ja na svakom treningu zahtijevam da smo 100 posto unutra te da igrači uvijek imaju motiv za igru jer se bavimo najljepšim poslom na svijetu. Dragi Bog dao nam je da se bavimo nogometom i zato ja uvijek govorim igračima da uživaju u svakoj utakmici i da daju najbolje od sebe."

Što se tiče kadrovskih pitanja, trener Slavena neće moći računati na kapetana Tomislava Božića, a upitan je i mladi Matej Šakota. S druge strane, Hajduk neće imati Marka Livaju u čemu Ferenčina vidi veliku prednost za svoju ekipu:

"Duže su već ozlijeđeni kapetan Božić, Jesenović i Ćurković. Uz njih, Šakota nije trenirao zadnjih dva dana, a hoće li igrati, odlučit ćemo nakon današnjeg i sutrašnjeg treninga. Livaja je najbolji igrač Hajduka, normalno da je bolje za nas da ne igra. S druge strane, zamjena mu je Kalinić koji je igrač koji je imao vrhunsku karijeru, ali mislim da dosta ovise o Livaji tako da je za nas bolje da ne igra."

Do sada Slaven nije imao mnogo uspjeha na Poljudu, a Ferenčina tvrdi da su takve predstave za Belupo prošlost:

"To je u prošlosti. Garantiram da ćemo biti na 100 posto vlastitih mogućnosti, hoće li to biti dovoljno za pozitivan rezultat preostaje vidjeti, ali vjerujte da ćemo dati naš maksimum."

Što se tiče momčadi Hajduka, za Ferenčinu je njena kvaliteta neupitna, bez obzira na trenutni pad u formi:

"Hajduk je napravio dobru selekciju, ima odlične igrače, i sadašnje i bivše reprezentativce. Zašto su oni u lošoj formi, to je pitanje za njih, ali radi se o ozbiljnoj ekipi koja ravnopravno konkurira za prvo mjesto i s Dinamom i s Rijekom."

Na posljetku se Agbekpornu dotaknuo života i prilika u Hrvatskoj te povezanosti s Ivanom Lepinjicom u veznom redu:

"Jako volim hrvatski nogomet jer su utakmice izrazito kompetitivne. Ovdje imamo stabilnost i sve što nam je potrebno za razvoj, zbog čega i volim hrvatski nogomet. Mislim da je partnerstvo s Lepinjicom vrlo dobro. Dobro funkcioniramo zajedno i znamo razgovarati o načinu na koji možemo doprinijeti momčadi, uživam igrajući uz njega. U nedjelju očekujem tešku utakmicu s vrlo dobrom atmosferom za nas nogometaše. Idemo osvojiti bodove i pokazati dobar nogomet."

Statistika ukazuje na to da je Agbekpornu jedan od najboljih obrambenih veznjaka lige, a Ganac je zaključio da na sebi ima još mjesta za napredak:

"Pozitivno je kada si prepoznat kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, no nisam još dosegao svoj igrački vrhunac. Nastavit ću se gurati još više. Koprivnica je jako lijepo, malo mjesto. Lagano se kretati gradom i jednostavno je doći do stvari koje želiš, jako mi je drago da igram nogomet u Koprivnici. Drago mi je da sam u Slavenu, za mene je to najbolji klub za razvoj. Kao igraču, drago mi je da sam ovdje i nadam se da ćemo postići zajedničke ciljeve."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!