Nogomet

Kinezi se nastavljaju 'obračunavati' s Messijem, otkazana prijateljska utakmica Argentine

Petar Jenjić • subota, 10.02.2024.
Kinezi se nastavljaju 'obračunavati' s Messijem, otkazana prijateljska utakmica Argentine
Foto: EPA

Prijateljska utakmica između Nigerije i Argentine, koja se trebala u ožujku igrati u kineskom Hangzhou, otkazana je od strane lokalnih vlasti. Nastavak je to drame koja je nastala u Kini jer Lionel Messi nije nastupio u prijateljskom dvoboju s momčadi iz Hong Konga...

Puno bure podignula je prijateljska utakmica između momčadi Hong Honga All-Starsa i Inter Miamija. Najavljen je nastup Lionela Messija, Argentinac nije ulazio u igru, a kao razlog navela se njegova ozljeda.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije to utješilo navijače koji su platiti velike iznose kako bi pohodili utakmicu, kao ni to da je Messi tri dana kasnije odigrao pola sata u prijateljskom dvoboju s Vissel Kobeom. Ogorčenost se proširila i na nacionalnu kinesku televiziju, a sada dobila dodatnu dimenziju.

Naime, Gaučosi su, između 18. i 25. ožujka, trebali odigrati dvije prijateljske utakmice u Kini, prvo protiv Nigerije u Hangzhou, a zatim i Obale Bjelokosti u Pekingu.

Međutim, prva od njih neće se dogoditi jer su je vlasti u Hangzhou otkazale. Argentinski nogometni savez sada traži drugu lokaciju za dvoboj s Nigerijcima, dok će se utakmica protiv Obale Bjelokosti igrati po planu. Barem za sada.

"Zbog razloga koji su svima poznati, od nadzornih vlasti saznali smo da uvjeti nisu dobri za odigravanje utakmice. Sada je odlučeno da će utakmica biti otkazana", rekli su iz Hangzhoua.

FOTO: EPA/LEUNG MAN HEI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!