Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti uoči utakmice s Kinom složni: 'Želimo te Olimpijske igre!'

Mario Borko • subota, 10.02.2024.
Hrvatski vaterpolisti uoči utakmice s Kinom složni: 'Želimo te Olimpijske igre!'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nedjelju očekuje utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva, a pobjeda osim četvrtfinala donosi i olimpijsku vizu. Reprezentativci Filip Križić i Zvonimir Butić najavili su dvoboj protiv Kine...

Od svoje samostalnosti hrvatska vaterpolska reprezentacija još nikada nije propustila Olimpijske igre, a kako bi osigurala osmi uzastopni nastup morat će u nedjelju pobijediti reprezentaciju Kine. Bit će to susret osmine finala Svjetskog prvenstva u Dohi, a pobjednika u četvrtfinalu dočekuje Srbija. Hrvatski vaterpolisti uvjereni su u pobjedu i s nestrpljenjem očekuju utakmicu.

Igraj na Hrvatska - Kina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Protiv Kine trebamo pristupiti maksimalno ozbiljno, iako smo veliki favoriti. Utakmicu treba iskoristiti za taktičku i fizičku pripremu za nastavak turnira, posebno za Srbiju. Sigurno će uči puni motiva u utakmica. I mi se moramo tako postaviti, prije svega izbjeći ozljede, a oni će u početku sigurno biti nezgodni. Sve reprezentacije se maksimalno pripremaju za svaku utakmica, a od četvrtfinala svako može dobiti svakoga“, rekao je igrač Juga Filip Kržić.

Nastup na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju, Hrvatska je osigurala nakon neviđene drame peteraca protiv Rusije. Kina ne bi trebala biti tako tvrd orah, ali opreza nikad dosta.

“Prvi cilj je kvalificirati se na Olimpijske igre, jedva čekamo utakmicu protiv Kine da završimo s tim i da se krenemo pripremati za četvrtfinale protiv Srbije. Mi smo na okupu već više od 40 dana tako da smo sigurno psihički i fizički potrošeni, ali ovo je hrvatska reprezentacija i svi stariji i iskusniji igrači ne daju nama mlađima da se ni najmanje opustimo“, uvjeren je u pobjedu Zvonimir Butić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!