Nogomet

Jakirović: 'Dobili smo bod, izgubili dva, ali sigurno nismo zadovoljni rezultatom'

Filip Mihoković • subota, 10.02.2024.
Jakirović: 'Dobili smo bod, izgubili dva, ali sigurno nismo zadovoljni rezultatom'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Lokomotiva je ponovno uskratila bodove Dinamu, a Sergej Jakirović bio je razočaran izvedbom vlastite momčadi...

Dinamo i Lokomotiva podijelili su bodove u 22. kolu SuperSport HNL-a, odigravši remi 2:2 na Kranjčevićevoj. Trener Modrih, Sergej Jakirović, dao je vlastiti dojam susreta nakon završetka utakmice:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dosta dinamična utakmica, živa, s jedne i druge strane igralo se run 'n' gun. Nisam bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, previše smo toga dopustili i poklonili. Nismo imali kvalitetan pritisak na loptu, iz dvije duge lopte primili smo dva gola, jedino je bilo dobro što smo se uspjeli brzo vratiti nakon ta dva pogotka. Nismo bili dobri u duelima, nedostajalo nam je čvrstine i prelagano su nam dolazili po sredini terena. U drugom poluvremenu pokušali smo sa zamjenama stvoriti dodatan pritisak. Imali smo preko Hoxhe i Vidovića dvije dobre prilike, nažalost, nismo zabili i sigurno da smo razočarani s ovim ishodom."

Momčad Dinama nije djelovala uvjerljivo u prvih 45 minuta unatoč dvama pogocima, a Jakirović smatra da je najzaslužnija za to kvalitetna igra Lokomotive:

"Možda zbog prevelike želje, nismo imali dobru kontrolu lopte, protok nam je bio spor i nismo pronalazili vezne igrače. U smislu organizacije igre nam je dosta toga Lokomotiva ograničavala i jednostavno nismo bili dobri, to je i zasluga Lokomotive jer nas je dobro pokrivala."

Trener Dinama pokušao je promijeniti dinamiku na terenu uvođenjem brojnih izmjena, a žali za propuštenim prilikama Arbera Hoxhe i Gabrijela Vidovića:

"Kaneko je bio opasan s desne strane, pokušali smo ubaciti drugog napadača ne bi li došli u još neku šansu te da stavimo Lokomotivu pod veći pritisak. U veznoj liniji smo se stabilizirali u smislu da nije više tako lagano Lokomotiva ni dolazila, jedino žalim što nismo iz dvije dobre prilike uspjeli zabiti."

Na pitanje smatra li da je na igru Takuye Ogiware utjecao dojam i nedovoljno razdoblje za prilagodbu, Jakirović smatra da je veći problem bio u komunikaciji:

"Više je to do komunikacije, osobito jer je bila otvorena lopta, moraš se spuštati i braniti dubinu zato što je Lokomotiva tu jako dobra. Krivak i Goričan imaju odličnu kretnju bez lopte i napadaju prostor tako da smo morali bolje to braniti, mislim da nas je čak kod drugog gola bilo osmero iza lopte, sigurno da smo morali puno bolje."

Dinamo će u sljedećem kolu ugostiti Varaždin, a trener Modrih ne podcjenjuje niti jednog protivnika:

"Svaka utakmica je zahtjevna, nema laganih utakmica, u svakoj moraš apsolutno dati sve od sebe. Ne sumnjam da su igrači danas dali sve od sebe, ali jednostavno neke stvari smo morali puno kvalitetnije rješavati, nedostajalo je puno više mirnoće u zadnjoj trećini. Idemo dalje, dobili smo bod, izgubili dva, ali sigurno da nismo zadovoljni rezultatom."

Prije susreta s Varaždinom Dinamo čeka okršaj s Betisom u Konferencijskoj ligi već za pet dana. Jakirović je zaključio da će protiv Španjolske momčadi, obrana trebati biti puno kvalitetnija žele li imati šanse u tim susretima:

"Betis je u četvrtak. Moramo se dobro pripremiti, čeka nas odlična momčad koja isto ima problema s ozljedama, ali imaju jako puno kvalitetnih igrača i sigurno ćemo morati biti čvršći u obrani nego danas."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!