Rukomet

Podravka Vegeta osigurala četvrtfinale Europske lige!

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 11.02.2024.
Podravka Vegeta osigurala četvrtfinale Europske lige!
Foto: FaH

Odlične vijesti stigle su iz Koprivnice gdje je do pobjede i plasmana među osam najboljih u Europskoj ligi stigla Podravka. Danas je slavila protiv Praktiker Vaca s 27:24...

Rukometašice Podravka Vegete osigurale su plasman u četvrtfinale Europske lige nakon što su u susretu petog kola A skupine u ŠSD Josip Samaržija-Bepo pobijedile Praktiker Vac rezultatom 27:24.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon četiri godine rukometašice Podravka Vegete su osigurale plasman u četvrtfinale drugog po jačini europskog natjecanja.

U izravnom sudaru za plasman među osam najboljih, ekipa Ivice Obrvana je pobijedila mađarski sastav i kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više. Podravku više ne može dostići niti Nykobing Falster koji je danas gostovao kod Storhamar Handballa, a domaćin je slavio s 27:26.

Za potvrdu plasmana u četvrtfinale u nekim kombinacijama odgovarao je i bod, no Koprivničanke su pobjedom razriješile sve dvojbe.

Domaće igračice su bolje otvorile susret i nakon 20 minuta igre imale su pet golova prednosti (11:6). Gošće su smanjile na minus dva (11:9), no Podravka je s dva gola u samoj završnici otišla na odmor s četiri pogotka viška.

U nastavku susreta Obrvanova ekipa je u nekoliko navrata imala šest pogodaka viška, Vac se približio na minus tri, ali više od toga nije išlo. Na koncu je završilo 27:24.

Hrvatski sastav su do pobjede predvodile Katarina Pandža sa sedam golova, te Josipa Mamić i Sara Šenvald s po četiri gola, dok je Lucija Bešen imala sedam obrana. Na suprotnoj strani najefikasnija je bila Csenge Kuczora s deset golova.

Podravka je ovom pobjedom barem privremeno preuzela vrh ljestvice sa sedam bodova, Storhamar ima bod manje, ali i utakmicu manje, treći je Vac s tri boda, a na začelju je Nykobing s dva boda.

U posljednjem kolu Podravka, 17. veljače gostuje kod Nykobing Falstera.

Europska liga, 5. kolo:
Podravka Vegeta - Praktiker Vac 27:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!