Nogomet

Ivanušec asistirao u slavlju Feyenoorda, Sosa i Šutalo igrali u porazu Ajaxa

Petar Jenjić • nedjelja, 11.02.2024.
Ivanušec asistirao u slavlju Feyenoorda, Sosa i Šutalo igrali u porazu Ajaxa
Foto: EPA

Luka Ivanušec bio je asistent za drugi pogodak Feyenoorda koji je slavio protiv Sparte Rotterdam. Prvi poraz nakon 15 godina od Heerenveena upisao je Ajax za koji su igrali Josip Šutalo i Borna Sosa...

U susretu 21. kola nizozemskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Feyenoord je pobijedio gradskog suparnika Spartu Rotterdam s 2:0.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Feyenoord je tek u drugom poluvremenu uspio slomiti suparničku obranu izborivši sedmu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Domaćin je poveo u 57. minuti golom Davida Hancka iz jedanaesterca, a šest minuta kasnije je Lutsharel Geertruida na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca povećao na 2:0. Bio je to praktički prvi Ivanušecov dodir s loptom nakon što je ušao u igru minutu ranije.

Feynoord je do kraja susreta još jednom zatresao suparničku mrežu, no pogodak Matsa Wieffera u 81. minuti je poništen zbog igranja rukom.

Heerenveen je vodio 3:0, no umalo je sve prosuo. Pelle van Amersfoort je u 11. minuti doveo domaćine u vodstvo, da bi Osame Sahraouiji u 38. minuti zabio za 2:0. Van Amersfoort je početkom nastavka zabio i svoj drugi gol na utakmici.

Pawel Bochniewicz je u 51. minuti zatresao vlastitu mrežu za 3:1, a nadu gostima vratio je Chuba Akpom pogodivši u 79. minuti za 3:2. Ajax je u preostalom vremenu pokušao izjednačiti, gosti su u petoj minuti nadoknade čak i zabili gol, no uključio se VAR poništivši ga.

Za goste su cijeli susret nastupili Borna Sosa i Josip Šutalo, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Bila je to prva pobjeda Heerenveena u međusobnim susretima nakon više od 15 godina. Posljednji put Heerenveen je slavio u siječnju 2009. godine, a potom je Ajax nanizao 25 pobjeda, uz koje su se dogodila četiri remija.

Alen Halilović odigrao je 73 minute za Fortunu Sittard koja je glatko poražena u gostima kod Utrechta s 4:0.

Eredivisie, 21. kolo:
Heerenveen - Ajax 3:2
Feyenoord - Sparta Rotterdam 2:0
Utrecht - Fortuna Sittard 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!