Tenis

Talijanski kvalifikant neočekivani pobjednik ATP turnira u Buenos Airesu

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.02.2024.
Talijanski kvalifikant neočekivani pobjednik ATP turnira u Buenos Airesu

Neočekivani osvajač ATP turnira u Buenos Airesu je mladi Talijan Luciano Darderi koji se do titule probio nakon što je iz kvalifikacija ušao u glavni turnir...

Mladi Talijan Luciano Darderi, koji će za tjedan dana napuniti 22 godine, pobjednik je ATP turnira tenisača u Cordobi, on je u finalu svladao 12 godina starijeg Argentinca Facunda Bagnisa sa 6:1, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Darderi je senzacionalni pobjednik turnira u Cordobi jer je do naslova stigao iz kvalifikacija, ali još je nevjerojatniji podatak kako je prije ovoga tjedna odigrao samo tri susreta na ATP razini i upisao jednu pobjedu uz dva poraza.

Do ovog turnira bio je 136. igrač svijeta, a najbolji renking mu je bilo 124. mjesto. Zanimljivo, iako ima talijansko državljanstvo Darderi je rođen u Argentini, pa je do svog prvog naslova u karijeri stigao praktički na domaćem terenu.

S druge strane, i Bagnis koji će koncem ovoga mjeseca napuniti 34 godine, u Cordobi je do finala stigao iz kvalifikacija. On je prije ovoga tjedna bio tek 207. igrač svijeta, ali je tijekom duge karijere bio i na 55. mjestu ATP ljestvice.

No, još uvijek će morati pričekati na prvi naslov, ovo mu je bio drugi finale u karijeri i drugi poraz, prije tri godine je u finalu Santiaga izgubio od Čileanca Cristiana Garina.

ATP Buenos Aires, finale:
Luciano Darderi (Italija) - Facundo Bagnis (Argentina) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!