Tenis

Marin Čilić nastavlja potragu za prvom turnirskom pobjedom nakon povratka poslije ozljede

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.02.2024.
Marin Čilić nastavlja potragu za prvom turnirskom pobjedom nakon povratka poslije ozljede
Foto: Marko Jurinec/HINA

Marin Čilić novi turnirski nastup imat će u Buenos Airesu gdje će pokušati doći do prve turnirske pobjede nakon više od godinu dana…

I sam Marin Čilić znao je i bio svjestan kako povratak neće teći glatko. Godinu dana bez tenisa i turnira je previše i za one najspremnije tenisače koji su na svom vrhuncu fizički i trebat će vremena da uhvati igračku formu i konstantu, ali i da se riješi onih sitnih ozljedica koje nerijetko prate povratak nakon one velike ozljede.

Igraj na Đere - Čilić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čilić je imao jedan pokušaj povratka ljetos u Umagu, ali nije dobro prošlo i morao je pauzirati do kraja sezone. Otkako se vratio, bilježi poraze, uz iznimku pobjede protiv Andyja Murraya na ekshibiciji u Kooyongu.

U Buenos Airesu će nastupiti na zemljanoj podlozi, u turnir je ušao s pozivnicom organizatora čime neće potrošiti jedan iz kvote turnira u koji bi u glavni ždrijeb ušao sa zaštićenim rankingom. On će mu dobro doći u trenucima kada mu ranking neće biti dovoljno dobar za ulazak u glavni ždrijeb većih turnira.

U Buenos Airesu Marin će krenuti protiv sedmog nositelja Lasla Đerea, srpskog tenisača koji je trenutno na 35. mjestu na ATP ljestvici i koji baš i nije najjednostavniji protivnik na zemljanoj podlozi.

Đere je ove godine upisao tri nastupa i u sva tri je poražen. Godinu je otvorio u Hong Kongu gdje je igrao protiv Junchenga Shanga koji ga je svladao sa 6:7, 7:3, 7:6, nakon toga je eliminiran na startu Australian Opena porazom u pet setova od Arthura Cazauxa da bi u Davis Cupu predao meč Slovaku Lukašu Pokornyju tijekom pšrvog seta.

Posljednja dva turnira na zemljanoj podlozi bila su vrlo uspješna za Đerea, u Hamburgu je dogurao do finala gdje ga je svladao Alexander Zverev, a u Kitzbühelu je poražen u polufinalu od Dominica Thiema.

Mjesto, vrijeme

Buenos Aires, 19:00

Što nakon

Čilić i Đere bore se za mjesto u drugom kolu gdje će igrati protiv boljeg iz meča između Andree Vavassorija i Thiaga Seyboth Wilda.

Prošli dvoboj

Čilić i Đere dosad su se susreli dva puta i Marin je slavio u oba meča. 2019. godine u osmini finala u Madridu bio je bolji s 4:6, 6:3, 6:2, a 2022. godine u četvrtfinalu u Adelaideu slavio je sa 6:3, 6:2.

Prognoza

Đere u ovaj susret ulazi kao favorit, igra na svojoj podlozi i za razliku od Marina ne nedostaje mu mečeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!