Vodeni sportovi

Bijač i Marinić Kragić složni: 'Vjerujemo u pobjedu i ulazak u polufinale'

Mario Borko • ponedjeljak, 12.02.2024.
Bijač i Marinić Kragić složni: 'Vjerujemo u pobjedu i ulazak u polufinale'
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti za polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi igraju protiv aktualnih olimpijskih prvaka, reprezentacije Srbije. Marko Bijač i Jerko Marinić Kragić najavili su borbu za polufinale...

Ritam utakmica svaka dva dana prati hrvatske vaterpoliste još od početka godine. Nakon Europskog, stiglo je Svjetsko prvenstvo, a Barakude su opet u borbi za vrh. Kako bi ušli u samu završnicu borbe za medalju trebat će pobijediti Srbiju, a Marko Bijač i Jerko Marinić Kragić vjeruju da će tome biti tako.

Igraj na utakmice Svjetskog prvenstva u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bijač je prvu medalju na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom osvojio 2013. godine, a 2017. je postao svjetski prvak. Trenutno brani u grčkom Olympiakosu.

"Ja vjerujem da smo spremni. Odmorili smo se od osmine finala i krenuli s pripremom za najvažniju utakmicu turnira protiv Srbije. Predvođeni su Jakšićem i Mandićem kao njihovom udarnim iglama i na njima će biti naša posebna pozornost. Svjesni smo da moramo pružiti najbolju partiju ovdje u Dohi kako bi prošli u polufinale, ali vjerujem da smo spremni i da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu."

Srbija najveću snagu ima u dvojcu Nikola Jakšić i Dušan Mandić. Na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine u istoj fazi natjecanja, Hrvatska je s 14:12 bila bolja od Srbije.

"Imaju puno rješenja u napadačkoj igri, predvođeni njima dvojicom. Već smo krenuli s pripremom za stvari koje će biti vrlo bitne kako bismo zatvorili njih dvojicu i iskoristili naše šanse koje vidimo. Imamo još video analizu, moramo još neke stvari dogovoriti i mirne glave pokušati učiniti sve kako bismo ušli u polufinale. Od posljednjeg susreta se puno toga promijenilo, ovo je neka druga Srbija, a rekao bih i Hrvatska. Čeka nas utakmica koja kreće od nule, moramo gledati sebe i ako budemo pravi otvorit će nam se šansa za pobjedu."

Kapetan je godinama jedna od ključnih igrača hrvatske reprezentacije, a vjeruje da je ključ uspjeha svih ovih godina u sjajnoj atmosferi koju reprezentacija ima: "Meni odgovara kasniji termin, mislim da je to idealno. Dobra je satnica i za navijače u Hrvatskoj i vjerujem da će svi uživati u sutrašnjoj utakmici. Nadam se da ću uspjeti pomoći ekipi da ostvarimo još jedan veliki rezultat za hrvatski vaterpolo. Nas je ovdje 15 jednako važnih igrača i uz stručni stožer svi zajedno moramo bit pravi kako bismo pobijedili ekipu kakva je Srbija. Imamo sjajnu atmosferu koja je plus u ovako teškim trenucima. Ako budemo mirni i čvrsti imat ćemo svoje šanse."

Jerka Marinića Kragića zanima samo medalja: "Jako važna utakmica koja odlučuje ide li se u borbu za medalju ili drugi dio o kojem uopće ne razmišljamo. Protivnik je dobar, kvalitetan i čvrst, ali to je nevažno došli smo ovdje boriti se za medalju. Tako da protiv koga god igrali bila to Srbija ili netko drugi cilj je isti, a to je pobjeda i ulazak u polufinale. Pokazali smo na Europskom prvenstvu gdje nismo imali nijednog slabog protivnika da se znamo nositi s tim ritmom i umorom. Pred nama je velika utakmica, za nas jedan pravi test, ostvarili smo primarni cilj i osigurali Pariz, a sad idemo pokazati što možemo."

Igrač Jadrana iz Splita osvrnuo se na opasnost koja prijeti od Mandića i Jakšića: "Oni su svjetski igrači i to što ih imaju u ekipi im donosi puno. Naravno nisu oni jedini ima tu puno drugih igrača, vratar je u dobroj formi. Vrlo čvrsta ekipa koja zadnjih godina nije imala nekih rezultata, željni su dokazivanja i bit će sigurno na 100 %, ali bit ćemo i mi i vjerujem da ćemo mi na kraju biti ti koji će slaviti. Sa Srbijom smo imali sparing prije prvenstva, osjetili smo kako je igrati s njima i što oni mogu. Veća su nepoznanica od drugih reprezentacija, ali imamo video analize i možemo se kvalitetno pripremiti."

FOTO - EPA, HIROSHI YAMAMURA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!