Tenis

Marin Čilić dobro krenuo, Đere ipak dosta bolji u drugom i trećem setu

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 12.02.2024.
Marin Čilić dobro krenuo, Đere ipak dosta bolji u drugom i trećem setu
Foto: EPA

Marin Čilić upisao je poraz u prvom kolu ATP turnira u Buenos Airesu. Bolji je bio Laslo Đere koji je izgubio prvi set, ali potpuno dominirao u drugom i trećem...

Hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je na startu ATP teniskog turnira u Buenos Airesu od srpskog tenisača Lasla Đerea sa 6:4, 3:6, 0:6.

Igraj na mečeve turnira u Buenos Airesu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena još uvijek traži pravu formu nakon dugog oporavka od ozljede koljena, a protiv Đerea je upisao i četvrti poraz ove godine, ako ne računamo slavlje protiv Andyja Murraya na ekshibiciji u Kooyongu.

Čilić je dobro ušao u meč, dobio je prvi set, no Đere, koji je trenutačno na 35. mjestu ATP ljestvice, je okrenuo rezultat u iduća dva seta.

U prvom setu ključnim se pokazao deseti gem. Do tada su oba tenisača držala svoje servise bez break lopti. U desetom gemu Čilić je došao do prilike za obrat iskoristivši treću brek loptu za 6:4 i vodstvo u setovima.

U drugom setu Đere je zaigrao daleko bolje, dok je Čilić polako posustajao. S dva oduzeta servisa, Đere je za 50 minuta dobio drugi set sa 6:3. U odlučujućem, trećem setu Čilićeva igra se posve raspala i sedmi nositelj turnira je s tri breaka dobio set sa 6:0.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva Đerina pobjeda, nakon što je Marin slavio 2019. godine u osmini finala u Madridu sa 4:6, 6:3, 6:2, te 2022. godine u četvrtfinalu u Adelaideu sa 6:3, 6:2.

Čilić je za turnir u Buenos Airesu dobio pozivnicu, a zanimljivo ovo mu je tek drugi južnoamerički turnir na zemlji. Do sada je igrao samo jednom, 2018. u Rio de Janeiru kada je prošao jedno kolo.

Srpskog tenisača u 2. kolu očekuje bolji iz meča između Talijana Andree Vavassorija i Brazilca Thiaga Seyboth Wilda.

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!