Nogomet

Manchester City nastavlja put prema obrani naslova, na redu je Kopenhagen

Petar Jenjić • utorak, 13.02.2024.
Manchester City nastavlja put prema obrani naslova, na redu je Kopenhagen
Foto: EPA

Jedna od dvije večerašnje utakmice osmine finala Lige prvaka igra se u Danskoj. Kopenhagen će biti domaćin Manchester Cityju koji nastavlja svoju obranu naslova prvaka...

Večeras nam se vraća najjače europsko klupsko nogometno natjecanje. Na rasporedu su dvije prve utakmice osmine finala Lige prvaka, a jedna od njih igra se u Kopenhagenu, gdje će istoimeni domaćin ugostiti aktualnog europskog prvaka, Manchester City.

Igraj na Kopenhagen - Manchester City na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Građani su apsolutni favoriti u ovom dvomeču, ali to ipak treba potvrditi na terenu. Engleska momčad igra u apsolutno sjajnoj formi, dok isto ne možemo reći za Dance, međutim, ovdje se ipak radi o drugom natjecanju i drugom motivu. S jedne strane Kopenhagena koji nikad nije prošao u četvrtfinale Lige prvaka, a s druge Cityja koji je svjestan da je puno teže obraniti naslov, nego ga osvojiti prvi put.

Kopenhagen u ovom trenutku ne igra domaće prvenstvo, nego Atlantic Cup, natjecanje koje igraju klubovi sjeverne i srednje Europe koji ne mogu igrati ligaški nogomet tijekom zimskih mjeseci. U prvih osam dana veljače, danska je momčad odigrala već tri utakmice u tom natjecanju. Prvo je s čak 5:4 bila bolja od švedskog Elfsborga, nakon toga je izgubila od Brondbyja s 2:1, da bi na kraju bila bolja od norveškog Moldea rezultatom 3:1.

Prvi igrač momčadi definitivno je Norvežanin Mohamed Elyounoussi koji je postigao već pet pogodaka i danas bi trebao biti velika prijetnja gostima.

Apsolutno sjajna forma Manchester Cityja kojem su definitivno pomogli povratci Kevina De Bruynea i Erlinga Haalanda, ali krenula je ipak nešto prije toga. Uoči odlaska na Svjetsko klupsko prvenstvo, koje je na koncu osvojio, remizirao je protiv Crystal Palacea (2:2).

Po povratku iz Saudijske Arabije upisao je osam pobjeda iz isto toliko odigranih utakmica u svim natjecanjima. Bilo je tu teških protivnika, poput Newcastlea (2:3) i Tottenhama (0:1) u gostima, ali trupe Pepa Guardiole prešle su sve prepreke i na najbolji mogući način dočekali ovaj dvoboj.

Ove dvije ekipe do sada su odigrale četiri međusobne utakmice. Prva, odigrana 19. veljače 2009., završila je remijem 2:2, a posljednja, odigrana 11. listopada 2022., završila je bez golova. Preostale dvije okončane su pobjedom Manchester Cityja.

Kopenhagen neće imati na raspolaganju Lukasa Leragera zbog kartona te Davita Khocholavu, Thea Sandera, Birgera Melinga i Nicolaija Boilesena. S druge strane, Manchester City stiže u punom sastavu, a jedino se Ruben Dias treba pripaziti zbog dva žuta kartona zarađena u grupnoj fazi.

Što su rekli

Rasmus Falk, igrač Kopenhagena: "Protiv Bayerna smo iskusili utakmicu u kojoj je protivnička ekipa imala više loptu u nogama, nego smo to željeli. Isto tako pripremili smo se dobro braniti, mislim da smo imali samopouzdanja u svih šest utakmica u skupini. Sutra se nadam se da ćemo imati priliku uzeti loptu i pokazati što možemo."

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Kad sam stigao prije osam godina, imao sam osjećaj da je ovo natjecanje možda malo previše za nas. Sada svi u klubu vjeruju da možemo, to je najveća ostavština koju mogu ostaviti. Za Kopenhagen bih rekao da je gladan natjecanja i uspjeha, potpuno spreman i svjež. Imao je dosta vremena za pripremu i nadam se da ćemo biti na pravoj razini."

Mjesto, vrijeme, suci

Parken, Kopenhagen, 21:00

Sudac: Jose Maria Sanchez (Španjolska)

Nedostaju

Kopenhagen: Lerager (kartoni), Sander, Khocholava, Boilesen, Meling (ozljede)

Manchester City: (-)

Zadnji susret

Zadnji međusobni dvoboj odigran je u Kopenhagenu prije godinu i pol dana, a završio je bez pogodaka.

Prognoza

Manchester City ipak bi trebao večeras doći do pobjede, a očekujemo i više od dva pogotka.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!