Nogomet

Prosinečki: 'Crna Gora ima kvalitetu, Liga nacija bit će dobar test'

Filip Mihoković • utorak, 13.02.2024.
Prosinečki: 'Crna Gora ima kvalitetu, Liga nacija bit će dobar test'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Robert Prosinečki nedavno je postao izbornikom nogometne reprezentacije Crne Gore, a sada je podijelio vlastita razmišljanja o ždrijebu Lige nacija te viziju i plan koje ima za momčad...

Reprezentacija Crne Gore Roberta Prosinečkog u Ligi nacija dijelit će skupinu s Walesom, Islandom i Turskom. "Veliki Žuti" otkrio je vlastitu viziju koju ima za crnogorske nogometaše te očekivanja u Ligi nacija. Prosinečki je zadovoljan ždrijebom skupina Lige nacija, a već je upoznat s protivničkim ekipama:

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ne znam je li grupa u Ligi nacija atraktivna, ali je Turska sigurno atraktivna, reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika gledati i Wales i Tursku protiv Hrvatske u ovim kvalifikacijama, tako da se radi o dobrim reprezentacijama. Turci su u zadnje vrijeme promijenili izbornika, a s Montelom mislim da su puno bolji i opasniji. Grupa je svakako po mjeri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa ždrijebom."

Prosinečki će na klupi Crne Gore debitirati u prijateljskom susretu protiv Bjelorusije, a finalne odluke što se tiče stožera, nije još donio:

"Imat ćemo osam dana za upoznati se i odigrati prvo te dvije prijateljske utakmice s Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom. I Gruzija će biti dobar test, a o Belgiji se manje više sve zna, jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Vodim sa sobom svog pomoćnika, kroz ovih pet-šest dana vidjet ću sa savezom koji će to ljudi biti sa mnom u stručnom štabu. Sigurno je da bih volio, da neki koji su bili tu i ostanu, u ponedjeljak ću razgovarati s njima, pa ću imati više informacija."

Izbornik Crne Gore prokomentirao je i nedavne rezultate reprezentacije te podijelio što navijači mogu očekivati u Ligi nacija:

"Reprezentaciji Crne Gore je u zadnje vrijeme malo nedostajalo da se plasira na neko veliko natjecanje. Gledao sam u međuvremenu i utakmice sa Srbijom i Mađarskom, gdje je bilo i odličnih trenutaka. Čeka nas ta Liga nacija, koja će biti dobra provjera, Crna Gora sigurno ima dobru reprezentaciju, pet-šest igrača koji su na velikom nivou. Gledat ćemo da tu dolaze i neki mladi, koji imaju potencijala, treba u ovom periodu isprobati sve i da vidimo koju su to igrači koji mogu da pružiti maksimum. Ubrzo ćemo se upoznati i vidjeti koje su to stvari na kojima treba raditi, kako bi postigli rezultat."

Na kraju je Prosinečki zaključio izjavu izrazivši vjeru u momčad:

"Ja mislim da Crna Gora ima kvalitetu, što je najbitnije. Mi ćemo pokušati da se ne prilagođavamo uvijek protivniku, osim protiv baš jakih rivala, ali želim da mi držimo loptu, da mi dominiramo, a preostaje vidjeti hoćemo li uspjeti u tome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!