Vodeni sportovi

Marko Žuvela o Francuzima u polufinalu: 'Ako izbaciš Mađare, to nešto i znači'

Filip Mihoković • srijeda, 14.02.2024.
Marko Žuvela o Francuzima u polufinalu: 'Ako izbaciš Mađare, to nešto i znači'
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti u polufinalu Svjetskog prvenstva igrat će protiv Francuske koja je neočekivano u četvrtfinalu svladala Mađarsku. Marko Žuvela smatra da preokret francuskih vaterpolista, koji su viđeni kao autsajderi, nije bio slučajan...

Barakude će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv autsajdera Francuske. Hrvatski vaterpolisti su u četvrtfinalu ostvarili 15:13 pobjedu nad Srbijom, dok su Francuzi u preokretu slavili protiv Mađarske 11:10. Marko Žuvela smatra da je ključ pobjede protiv Francuza zatvaranje Uga Crousillata i Romana Marion-Vernouxa:

Igraj na Hrvatska - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno će ključ igre sutra biti zatvaranje Vernouxa i lijevaka Uga. Mislim da ćemo bazirati igru na tome i pustiti šuteve i vođenje igre na njihove druge igrače koje znamo da možemo pustiti. Uz ovakvu igru jučerašnjeg drugog poluvremena, kada smo stisnuli obranu i nismo dopuštali olake golove, mislim da ćemo odnijeti pobjedu."

Na pitanje smatra li da će Francuska biti lakši protivnik od očekivane Mađarske, Žuvela se ne slaže, budući da smatra da su Francuzi s razlogom izbacili favorite:

"Mislim da se varate, ako izbaciš Svjetskog prvaka u četvrtfinalu i namučiš svjetskog viceprvaka u grupi do zadnje lopte, to nije slučajno. Stvarno su dobra ekipa koja se ne treba podcijeniti i ne treba zaboraviti da su izbacili Srbe na Europskom prvenstvu u Splitu u osmini finala. Bez Marzoukija jesu, ali mislim da su to drugi igrači nadoknadili. Mislim da će biti teška utakmica, ako ne i teža nego što smo priželjkivali s Mađarima, jer ako izbaciš Mađare, to nešto i znači. Bit ćemo maksimalno fokusirani i spremni i nadam se da ćemo odnijeti pobjedu."

Žuvela tvrdi da će najbitnije za pobjedu biti ne podcijeniti protivnika koji je već dokazao da može kao autsajder izbaciti favorizirane reprezentacije:

"Mađari su imali 8:4 u trećoj četvrtini te peterac koji su promašili. Napad iza toga su imali kontru koju su također promašili i Francuzima je to dalo dodatni motiv, dok su se Mađari opustili i eto kako je završilo. Kada nitko nije očekivao ispadneš s turnira, tako da jedino što ne smijemo je podcijeniti protivnika, ali mislim da nećemo jer se radi o polufinalu Svjetskog prvenstva i bit ćemo fokusirani sto posto."

U pobjedi Barakuda nad Srbijom posebno se istaknula igra hrvatskih vaterpolista s igračem više, a Žuvela je zaključio da je napredak u tom segmentu ostvaren uigravanjem te se nada nastavku prvenstva u istom ritmu:

"Za razliku od početka Europskog prvenstva gdje nam je igrač više bio slabija strana, odigrali smo perfektnu utakmicu što se tiče igrača više protiv Srbije. Mislim da nam je samo trebalo vremena da se uigramo i da imamo uigrane akcije gdje znamo tko što radi kada glava postane vruća. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu."

FOTO: EPA/YURI KOCHETKOV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!