Nogomet

Vratar Betisa: 'Nema laganih protivnika, Dinamo je jako dobro organiziran'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
Vratar Betisa: 'Nema laganih protivnika, Dinamo je jako dobro organiziran'
Foto: EPA

Vratar Real Betisa Rui Silva najavio je prvu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Dinama. Istaknuo je da se radi od dobro organiziranoj ekipi, ali nada se dobrom rezultatu već u prvom dvoboju kako bi u uzvratu potvrdili prolazak dalje...

Betisov vratar Rui Silva ne smatra Dinamo lakim protivnikom u šesnaestini finala nogometne Konferencijske lige, ali se nada pobjedi u četvrtak kojom bi njegov klub stekao dovoljnu prednost uoči uzvrata u Zagrebu.

Igraj na Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nema lakih protivnika. Osim toga, Dinamo je jako dobro organizirana ekipa pa će ove dvije utakmice biti izjednačene. Svjesni smo važnosti ove utakmice. Nadam se ostvarenju dobrog rezultata kako bismo zatim u Hrvatskoj potvrdili prolazak", izjavio je 30-godišnji Silva na konferenciji za medije u Sevilli.

Dinamo i španjolski Betis će u četvrtak u 21 sat započeti utakmicu na stadionu Benito Villamarin, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Rui Silva je ove sezone primio 24 gola u 22 utakmice. U petak je sačuvao netaknutu mrežu u prvenstvenoj utakmici u Cadizu, gdje je Betis slavio s 2:0. To mu je uspjelo osmi put ove sezone.

"Puno mi znači kad ne primimo gol, vratar živi od toga, premda je najvažnija pobjeda", napomenuo je.

Nekadašnji čuvar mreže portugalskog Nacionala i španjolske Granade, od ljeta 2021. čuva Betisova vrata. Vjeruje da će na stadionu sa 60.270 mjesta zaustaviti eventualne udarce Brune Petkovića i ostalih igrača Dinama.

"Nastojat ću odraditi svoj posao kako bi mreža ostala netaknuta", rekao je.

Ugovor mu istječe tek za dvije i pol godine, kaže da je miran i da razmišlja samo kako pomoći ekipi. Među vratnicama "zeleno-bijelih" se učvrstio nakon ozljede čileanskog vratara Claudija Brava koji se prošli vikend vratio u momčad, a susret s Cadizom je odgledao s klupe za pričuve.

Trener Manuel Pellegrini je u srijedu rekao da se Bravo vratio poslije teške ozljede pa će ga "malo po malo" uvoditi na teren.

"On je lider od kojeg pokušavam učiti", rekao je Rui Silva.

Betis je ove sezone imao velike planove u Europskoj ligi, ali nije prošao skupinu u kojoj je ostao iza Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa. U posljednjoj utakmici, igranoj prije dva mjeseca na Benito Villamarinu, izgubio je s 2:3 od Rangersa pa ispao u slabiju Konferencijsku ligu.

"Jako nas je zaboljelo to ispadanje, ali sad ćemo se s jednakom željom natjecati u Konferencijskoj ligi. Naravno da nam je san osvojiti ju, to bi nam donijelo veliki prestiž."

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!