Nogomet

Odlični Kotarski nije pomogao PAOK-u, Panathinaikos nosi prednost na uzvrat

Petar Jenjić • srijeda, 14.02.2024.
Odlični Kotarski nije pomogao PAOK-u, Panathinaikos nosi prednost na uzvrat
Foto: Pixsell

Nogometaši Panathinaikosa upisali su pobjedu u prvoj polufinalnoj utakmici grčkog kupa. Na gostovanju kod PAOK-a bio im je dovoljan jedan pogodak...

Odigrana je prva polufinalna utakmica grčkog kupa između PAOK-a i Panathinaikosa. Do pobjede su stigli gosti koji su većim dijelom utakmice bili bolja momčad i zasluženo slavili s 1:0.

Igraj na grčko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje ekipe imale su svoje solidne šanse u prvom dijelu, ali ukupno po jedan udarac u okvir. U 21. minuti Brandon Thomas je pucao, a obranio je Bartlomiej Dragowski, da bi na drugoj strani solidnu situaciju imao Bernard.

Igrala se 53. minuta kada je Panathinaikos stigao do pogotka. Goste je u vodstvo doveo Andraž Šporar, a Slovenac je poentirao nakon što je udarac glavom Bernarda obranio Dominik Kotarski.

Hrvatski vratar se u narednom periodu našao na meti slovenskog igrača, ali u oba navrata sjajno je obranio. Jedan udarac bio je iz blizine, a drugi izvana.

U 79. minuti obje ekipe ostale su s deset igrača zbog sukoba Taisona s jedne i Anastasiosa Bakasetasa s druge strane. Rezultat se do kraja nije promijenio, iako je domaćin imao i pogođen okvir gola.

Dominik Kotarski branio je cijeli susret za PAOK i istaknuo se s nekoliko odličnih obrana, ukupno njih pet. S druge strane, svih 90 minuta odigrao je i Tin Jedvaj koji je u prvom poluvremenu zaradio žuti karton.

Podsjetimo, Panathinaikos je 19 puta osvojio ovo natjecanje, dok je PAOK-u to pošlo za rukom osam puta. U drugom polufinalu igraju Aris i Panetolikos.

Uzvratna utakmica igra se za sedam dana.

Grčki kup, polufinale:
PAOK - Panathinaikos 0:0

FOTO: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!