Vodeni sportovi

Žuvela o ogromnom uspjehu vaterpolista: 'Igrati dva finala u mjesec dana nije mala stvar'

Filip Mihoković • subota, 17.02.2024.
Žuvela o ogromnom uspjehu vaterpolista: 'Igrati dva finala u mjesec dana nije mala stvar'
Foto: EPA

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske će u finalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Italije. Barakudama je to drugo finale velikih natjecanja u razdoblju od mjesec dana, a Marko Žuvela smatra da se radi o povijesnom uspjehu, neovisno o rezultatu finala...

Hrvatski vaterpolisti ponovno se bore za zlato nakon što im je prije samo mjesec dana izmaklo u finalu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Barakude su na putu do finala slavili u neizvjesnim utakmicama protiv Srbije i Francuske, a sada će za zlato igrati protiv Italije koje je u polufinalu svladala favorizirane Španjolce. Marko Žuvela smatra da su momčadi dobro upoznate jedna s drugom te da će stoga susret presuditi jedna lopta:

Igraj na utakmice SP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Emocije su se slegle, ali znam da ne želimo opet izgubiti u finalu. Jučer je bilo teško i psihički i fizički, ali dali smo posljednji atom snage i zasluženo pobijedili budući da smo kontrolirali utakmicu od početka do kraja. Što se tiče Talijana, u zadnjih par godina imali smo dosta sparinga i utakmica s njima tako da nam nisu nepoznanica kao što ni mi nismo njima. Presudit će jedna lopta i nadam se da će poći na našu stranu."

Žuvela na turniru igra sjajno i u obrani i napadu, a smatra da bi u finalu protiv Talijana mogla presuditi obrana, posebice na Francescu Di Fulviju:

"Svaki Talijan je opasan i ima šut i agresivnost, ali sigurno da je Di Fulvio pokretač svakog napada tako da mu ne smijemo dati prostor da razigrava i moramo ga što više eliminirati kao što smo radili za Vernouxa protiv Francuske i Mandića protiv Srbije. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i odnijeti zlato u Hrvatsku."

Nakon intenzivnog rasporeda utakmica, umor je prisutan kod svih igrača, a Žuvela najavljuje borbu do zadnjega daha te se nada pobjedi:

"Sigurno da smo umorni, ali to treba izbaciti iz glave, ipak igramo finale Svjetskog prvenstva i trebamo uživati u tome. Nije mala stvar igrati dva finala velikih natjecanja u mjesec dana. Izvući ćemo sve što imamo i nadam se, pobijediti Talijane i uzeti zlato."

Hrvatski vaterpolist dojma je da se može igrati protiv Talijana, a ključ pobjede vidi u koncentraciji i igranju svoje igre bez nervoze:

"Teško je uspoređivati momčadi, ali sigurno da postoje ekipe koje nekome bolje ili lošije leže. Mi s Talijanima sigurno možemo igrati, zadnja utakmica na velikom natjecanju s njima nam je bilo polufinale Europskog prvenstva u Splitu gdje smo uzeli pobjedu na jedan gol. Očekujem fizički tešku utakmicu zbog ogromne potrošnje, ali ne trebamo time razbijati glavu, nego jednostavno trebamo bez nervoze ući u utakmicu."

Žuvela je zaključio da Barakude imaju dobre šanse za odnijeti zlato ako otklone greške koje su radili protiv Francuske:

"Protiv Francuza smo odmah htjeli voditi tri-četiri razlike jer smo znali da smo kvalitetnija momčad, ali to nije bilo moguće. Nadam se da će Bijač biti odličan kao što je bio na cijelom turniru i da nećemo raditi greške i primati olake golove kao što je to bilo na početku četvrte četvrtine protiv Francuske. Ako to eliminiramo, mislim da imamo velike šanse za pobijediti utakmicu."

FOTO: EPA/MOHAMED MESSARA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!