Nogomet

Jakirović uoči Varaždina: 'Moramo napraviti sve da prenesemo energiju koju smo pokazali u Sevilli'

Filip Mihoković • subota, 17.02.2024.
Jakirović uoči Varaždina: 'Moramo napraviti sve da prenesemo energiju koju smo pokazali u Sevilli'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Dinamo i Varaždin će u nedjelju zatvoriti 23. kolo SuperSport HNL-a, a trener Sergej Jakirović u susretu se nada istoj energiji momčadi koju je demonstrirala protiv Betisa...

Dinama, nakon velike pobjede u Sevilli, u domaćem prvenstvu čeka nešto lakši protivnik, osmoplasirani Varaždin. Igrači iz Plavoga doma nemaju mnogo vremena za oporavak, a nakon Varaždina ih čeka i uzvrat s Betisom na Maksimiru. Trener Modrih, Sergej Jakirović, zadovoljan je izvedbom svoje momčadi koja je u Španjolskoj demonstrirala karakter i veliku mentalnu snagu, no ostaje čvrsto s obje noge na zemlji uoči utakmice s Varaždinom i uzvrata s Betisom:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno da će nam na psihološkom polju to puno značiti, vidjeli smo da možemo igrati na iznimno visokom nivou. Sigurno da veseli ta pobjeda, ali svjesni smo da je to tek prvo poluvrijeme i nije još ništa gotovo jer nas čeka druga utakmica. Između toga, čeka nas Varaždin, a mislim da su dečki sami iza utakmice u Sevilli skrenuli pozornost da nas čeka važna utakmica u nedjelju s Varaždinom, gdje nam je glavni cilj uzeti tri boda."

Prošli međusobni okršaj u Varaždinu završio je remijem 1:1, a domaćin je imao i vodstvo od 54. minute. Nije ga naime uspio zadržati jer su Modri izjednačili u posljednjoj minuti igre pogotkom Mahira Emrelija. Jakirović je svjestan težine protivnika koji ga čeka te se nada istom pristupu kakav je momčad imala protiv Betisa:

"Ispromašivali smo se prvih 20 minuta, komotno je moglo biti 0:3, ali kako to biva od početka ove sezone, otišli smo u minus, ganjali rezultat do kraja i uspjeli izjednačiti u zadnjoj minuti. Svjesni smo da nas čeka zahtjevan i rasterećeni suparnik, koji može doći uživati u atmosferi koju će napraviti naši navijači. Očekujemo njihovu podršku koja nam je izrazito važna, a mi moramo napraviti sve da na terenu prenesemo energiju koju smo pokazali u Sevilli i da zajedno dođemo da iznimno važnih tri boda."

Jakirović je protiv Betisa bio posebno zadovoljan mentalnom snagom koju je demonstrirala momčad, a isti sportski inat i prkos očekuje i protiv Varaždina:

"Već smo konstatirali da je svaka utakmica priča za sebe i novo dokazivanje. Mene veseli da su momci psihološki pokazali iznimnu mentalnu snagu, zato što nije lako nakon svega što se izdogađalo u domaćem prvenstvu doći na noge Betisu u Sevillu, gdje momčadi inače jako rijetko pobjeđuju. Isto tako mi je drago da smo pokazali inat i prkos i da možemo igrati na tom nivou. Naravno, dosta toga ćemo preslikati i sutra."

Dinamo rijetko kada u domaćem prvenstvu ima priliku igrati otvoreni nogomet jer se najčešće protivnici brane u duplom bloku od prve sekunde te šanse protiv hrvatskog prvaka traže u polu-kontrama i kontrama. Jakirović isti pristup od protivnika očekuje i sutra, a od vlastite momčadi očekuje više direktnih udaraca na gol:

"Čekat će nas protivnik na kontra-napade, ali nema veze, držat ćemo se plana igre i sve napraviti da to osujetimo i da mi prema naprijed budemo kombinatorni i pokretljivi te da pucamo što više na gol, što je zahtjev pred svaku utakmicu. Imamo stvarno jako puno igrača s odličnim šutem, zato me nekad čudi kada pokušamo s loptom ušetati u gol, treba pucati kad god je prilika za to."

Jakirović je otkrio da su igrači nakon pobjede u Sevilli izrazito motivirani, no morat će napraviti nekoliko promjena u sastavu kako bi osigurao potrebnu energiju za pobjedu nad Varaždinom:

"Jučer je stanje bilo dobro budući da smo izgubili jednu noć nakon što smo sletjeli u Zagreb. Igrači su uspjeli nešto odspavati, ali naravno danas je taj umor na najvišoj razini. Vidim da je i njima laknulo nakon te utakmice tako da mislim da će priprema i energija biti dobre i uvjeren sam da će svi htjeti igrati, a na meni je da procijenim na kojim pozicijama nam treba ta energija kako bi uspjeli iskontrolirati sve stvari koje će se događati. Promijenit ćemo tri igrača."

Na kraju se Dinamov trener zahvalio navijačima koji ove sezone na utakmicama bodre Plave u sve većem broju, neovisno o rezultatima:

"Atmosfera je bila iznimno motivirajuća, navijači su stalno uz nas, a mi smo ti koji su više puta ove sezone podbacili. Čak na utakmice dolazi sve više navijača unatoč našim podbačajima, a nadam se da ćemo sutra biti na visokom nivou i da ćemo se svi zajedno veseliti novoj pobjedi i tri boda."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!