Vodeni sportovi

Marko Žuvela: 'Kad sam zabio, nisam ni znao da smo pobijedili'

Mario Borko • subota, 17.02.2024.
Marko Žuvela: 'Kad sam zabio, nisam ni znao da smo pobijedili'
Foto: Pixsell

Hrvatski vaterpolisti nisu mogli sakriti oduševljenje nakon druge osvojene medalje u mjesec dana. Nakon europskog srebra stiglo je svjetsko zlato, a Jerko Marinić Kragić, Marko Žuvela i Marko Bijač u ni u jednom trenutku nisu sumnjali u pobjedu...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila treće zlato nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine. Pred mikrofon su nakon ceremonije dodjela medalja stali trostruki strijelac Jerko Marinić Kragić, kapetan Marko Bijač koji je skupio devet obrana i Marko Žuvela koji je zabio odlučujući peterac.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sad kad smo svjetski prvaci možemo slaviti, a i ne moramo. Možemo ići doma, a i ne moramo, jer više ništa nije važno. U tako kratkom periodu nakon finala Europskog prvenstva biti svjetski prvaci zaista pokazuje kvalitetu i moć ove ekipe. Imali smo vjeru u sebe, u prethodnoj utakmici smo isto pobijedili na peterce, a na Europskom prvenstvu smo na jednaki način slavili protiv Španjolske. Imamo dva odlična vratara, odlične šutere i svaka čast svima, pa i izborniku jer je u ključnom trenutku promijenio vratara. Sada svi skupa možemo proslaviti ovaj ogroman uspjeh", rekao je Marinić Kragić.

Novinari su ga pitali koje mu je zlato draže, ono s Europskog prvenstva 2022. godine u Splitu ili ovo iz Dohe: "Draže mi je zlato u Hrvatskoj kada smo pred 12 tisuća naših navijača osvojili europski naslov, pitanje hoće li se takva atmosfera ikada više ponoviti, ali i ovo zlato zauzima posebno mjesto."

Marko Žuvela je nakon pobjede bio vidno uzbuđen: "Osjećaj je izvanredan. Iza nas je jedno pravo finale u kojem se rezultat mijenjao s jedne na drugu stranu, zabili smo za ostanak u utakmici pet sekundi prije kraja i nakon toga pobijedili na peterce. Mate Anić je opet heroj i svaka mu čast. Nemam što reći, mogu samo svima čestitati."

Igrač Juga po prvi je puta na prvenstvu ostao bez gola iz igre, ali je zato zabio odlučujući peterac: "Kad si u finalu, u glavi ne postoji umor i pliva se do iznemoglosti. Igrali smo jedni za druge, međusobno si pomagali, Bijač je bio odličan, a utakmica je stvarno bila fizički i psihički teška. Kad sam zabio nisam ni znao da smo osvojili zlato, mislio sam da Talijani imaju još jedan šut, a onda sam vidio da svi skaču u bazen. Na treninzima konstantno vježbamo peterce i nije nam strano pucati. Uspio sam iz glave izbaciti važnost koju taj udarac nosi, pucao sam kao svaki drugi i sretan sam što sam zabio."

Kapetan Marko Bijač otkrio je da u slučaju osvojenog zlata u Zagrebu ne bi putovao u Dohi: "Bilo nam je teško nakon Europskog prvenstva i mi stariji igrači ne bi ni došli u Dohu da smo u Zagrebu osvojili zlato. Ali izgleda da je tako trebalo biti i iznimno mi je drago zbog toga. Pokazali smo karakter, ostavili smo zadnji atom snage u bazenu i zasluženo osvojili naslov."

FOTO: David Damnjanović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!