Tenis

Donna Vekić bez većih problema eliminirala neugodnu Kineskinju na startu turnira u Dubaiju

Branimir Korać • nedjelja, 18.02.2024.
Donna Vekić bez većih problema eliminirala neugodnu Kineskinju na startu turnira u Dubaiju
Foto: EPA

Donna Vekić dobro je otvorila nastup na WTA turniru u Dubaiju. U prvom kolu igrala je protiv Kineskinje Xinyu Wang koju je svladala sa 6:2, 6:4...

I u drugom međusobnom dvoboju Donna Vekić svladala je u dva seta Kineskinju Xinyu Wang. Bila je bolja 2021. godine u četvrtfinalu Courmayeura s dva puta po 6:4, a danas je slavila sa 6:2, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je odigrala dobar meč, a posebno dobro je reagirala kada je bila suočena s break loptama, Kineskinja ih je imala čak deset, a iskoristila je tek jednu.

U prvom setu Wang je povela s 2:1 da bi nakon toga Vekić nanizala pet gemova i uzela prvi set sa 6:2.

Donna je nastavila niz i u drugom setu gdje je povela s 2:0, no Kineskinja je uspjela odgovoriti i svojim jedinim breakom u meču izjednačila je na 2:2.

Vekić je ipak u sedmom gemu napravila novi break prednost nije ispuštala do kraja meča. Bilo je manjih problema na servisu za meč gdje je spasila dvije break lopte, ali je ipak na kraju bila uspješna i odnijela pobjedu 6:2, 6:4.

U drugom kolu igrat će protiv druge nositeljice Arine Sabalenke koja je ila slobodna na startu. Dosad su se susrele sedam puta, a Vekić je bila bolja čak pet puta.

WTA Dubai, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Xinyu Wang (Kina) 6:2, 6:4

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!