Košarka

Miličić i Zubčić osvojili kup s Napolijem, a Hezonja s Real Madridom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.02.2024.
Miličić i Zubčić osvojili kup s Napolijem, a Hezonja s Real Madridom
Foto: EPA

Igor Miličić i Tomislav Zubčić osvojili je talijansku kup u dresu Napolija nakon tijesne pobjede protiv Armani Milana, dok je Mario Hezonja s Real Madridom u finalu španjolskog kupa bio bolji od Barcelone...

Košarkaši Real Madrida stigli su do svog 29. Kupa kralja u klupskoj povijesti, a prvog od 2020. godine. U finalnoj utakmici svladali su najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 96:85.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kraljevski klub na putu do finala prvo je izbacio Murciju (84:79), a zatim i Valenciju (95:76) te na koncu stigao do novog trofeja, a u finalu je odličnom zadnjom dionicom (30:22) potpuno slomio protivnika.

Do svog četvrtog trofeja s Real Madridom stigao je i Mario Hezonja koji je u finalu za 11 minuta ubacio 12 koševa te dodao dva skoka i asistenciju. Najbolji je s 18 poena i šest asistencija bio Facundo Campazzo.

Barcelonu je predvodio Jabari Parker s 19 koševa.

Do svog drugog trofeja u kupu, prvog nakon 2006. godine, stigao je i talijanski Napoli pod vodstvom Igora Miličića. U finalnom susretu priredio je malo iznenađenje i svladao Armani Milano rezultatom 77:72.

Momčad je s 21 poenom i sedam skokova predvodio Tyler Ennis, dok je pobjedi pridonio i Tomislav Zubčić koji je dodao 11 koševa i pet skokova za 33 minute u igri.

Najbolji je kod Armanija bio Nicolo Melli s 20 koševa i osam skokova.

Kup kralja, finale:
Real Madrid - Barcelona 96:85

Talijanski kup, finale:
Napoli - Armani Milano 77:72

FOTO: EPA/Javier Lizon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!