Ostali sportovi

Mlade hrvatske odbojkašice i odbojkaši u Mariboru se pripremaju za međunarodni turnir u Italiji

Mario Borko • utorak, 20.02.2024.
Mlade hrvatske odbojkašice i odbojkaši u Mariboru se pripremaju za međunarodni turnir u Italiji

Mlade hrvatske odbojkašice i odbojkaši u Mariboru se pripremaju za međunarodni turnir u Italiji...

Slavni dani hrvatske odbojke ostali su, slično kao i s košarkom, u devedesetima. I dok žene redovito nastupaju na europskim prvenstvima, a povremeno i na Svjetskim. U muškoj konkurenciji odbojkaši svjetsku smotru nisu okusili od 2002., ali su zato na prethodna dva europska prvenstva bili na korak do četvrtfinala. To je dokaz da se u savezu se sve ozbiljnije radi, a na kojoj su razini kadetske reprezentacije imat će priliku otkriti na međunarodnom turniru u Pordenoneu u Italiji koji kreće 23., a traje do 25. veljače.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marija Anzulović okupila je za ovaj turnir djevojke rođene 2009. godine iako se turnir održava u kategoriji kadetkinja pa na turniru mogu nastupati i igračice rođene 2007. To je odluka saveza kako bi se vidjelo na kojoj su djevojke razini i kolika je njihova stvarna kvaliteta. Na turniru su prijavljene reprezentacije Austrije, Češke, Egipta, Njemačke, Japana, Slovačke i Švedske.

Izbornica je za službene stranice saveza dala najavu turnira: “Hvala Savezu na ukazanoj prilici, da vodim na ovom turniru 2009. godište, koje još nismo imali prilike gledati na okupu. Uvjeti na pripremama su odlični, odigrat ćemo i prije turnira prijateljsku utakmicu. Treninge prije početka turnira ćemo iskoristiti, da se što bolje pripremimo i da vidimo što imamo u tom godištu za buduće temelje hrvatske reprezentacije. Do sada se ova reprezentacija nije okupila, djevojke su do prošle godine igrale malu odbojku i pokušat ćemo im pronaći pozicije na terenu.“

Na istom turniru nastupit će i muška kadetska reprezentacija, ona će se pod vodstvom izbornika Tomislava Mišina ovaj turnir iskoristiti kao pripremu za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje ih očekuju u travnju, a protivnici će im biti Njemačka, Japan i Egipat.

“U Mariboru ćemo odraditi sedam treninga a nakon toga otići u Pordenone, gdje ćemo odigrati četiri jake međunarodne utakmice. Ovaj termin nam je super došao, jer kad sam preuzeo funkciju, želio sam da se reprezentacija što češće skuplja, kako bi momci proveli što više vremena zajedno na treningu, da neke stvari uđu u automatizam, pogotovo one, za koje smo zamijetili, da su bile problem u prethodnim kvalifikacijama. Rezultat je sada u drugom planu, no igrati protiv tako jakih reprezentacija svakako je jedno ogromno iskustvo za ove momke i svi se veselimo turniru koji nas čeka u Italiji“, rekao je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!