Tenis

Vekić: 'Rekla sam treneru da ću ovaj tjedan iskoristiti kao praznik, više sam na plaži, nego na terenu'

Mario Borko • utorak, 20.02.2024.
Vekić: 'Rekla sam treneru da ću ovaj tjedan iskoristiti kao praznik, više sam na plaži, nego na terenu'
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica priredila je iznenađenje na WTA turniru u Dubaiju gdje je s 2:1 u setovima izbacila drugu tenisačicu svijeta Arinu Sabalenku, a u razgovoru s medijima nakon meča otkrila je tajnu velikog trijumfa...

Iako na prvu djeluje kao velika senzacija, pobjeda Donne Vekić nad Arijanom Sabalenkom već je šesta koju je Osječanka upisala protiv trenutno druge tenisačice svijeta. Bjeloruskinja je protiv hrvatske tenisačice slavila samo dva puta i očito za nju ne može pronaći pravi recept.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je, za razliku od Sabalenke koja je osvojila Australian Open i igrala finale Brisbanea, u godinu ušla dosta promjenjivo, samo je jednom prošla prvo kolo, a u Australiji i Dohi ispadala je odmah na startu turnira.

Ipak, u Dubaiju je s 13 uzastopno osvojenih gemova preokrenula drugu tenisačica svijeta i izborila treće kolo, a nakon meča je otkrila da uoči ovog turnira nije imala nikakva očekivanja.

“Rekla sam svome treneru da ću ovaj tjedan uzeti kao svojevrsni odmor. Mogu vam reći da sam više vremena provela na plaži nego na terenu. Možda je to način koji će se pokazati dobrim i u budućnosti.“

Za 31. tenisačicu svijeta ovo je bila 14. pobjeda u karijeri protiv tenisačice iz društva najboljih deset, čak tri je ostvarila upravo protiv Sabalenke.

U idućem kolu očekuje ju Rumunjka Sorana Cirstea, trenutno 22. na svijetu. Iako je Donna do sad dva puta igrala četvrtfinale na Grand Slamu, to joj još nikada nije pošlo za rukom na turniru iz Masters serije, a na krilima ove velike pobjede mogla bi konačno napraviti i taj korak.

"Uvjeti su ovdje za mene prebrzi. U prva dva kola igrala sam s dvije najjače udaračice, a slijedi mi Sorana. Stvari postaju sve brže i brže, uvjeti su teški za mene, ali evo me u osmini finala", kroz smijeh je zaključila Vekić.

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!