Nogomet

Asistencija Jagića i dva pogotka Matića za pobjedu Aluminija

Filip Mihoković • utorak, 20.02.2024.
Asistencija Jagića i dva pogotka Matića za pobjedu Aluminija

U 22. kolu slovenske Prve lige, Aluminij je slavio 2:1 nad Radomljem, a oba pogotka u susretu postigao je 26-godišnji hrvatski napadač Tin Matić...

U okršaju momčadi pri dnu ljestvice Prve lige, osmoplasirano Radomlje ugostilo je devetoplasirani Aluminij. Radomlje je drugi dio sezone otvorilo s minimalnom pobjedom protiv Kopera te porazom 3:1 od Olimpije, dok je Aluminij na otvaranju upisao visoki poraz od 7:0 protiv Maribora i 2:1 poraz od Kopera.

Igraj na slovensko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U borbi za opstanak ovog puta bolja je bila gostujuća momčad, ostvarivši minimalnu pobjedu 2:1, dvama pogocima hrvatskog napadača Tina Matića, dok je asistent prvoga gola bio Tomislav Jagić.

Kao što je bilo i očekivano, momčadi su u utakmicu ušle podjednako. Obje su u prvome poluvremenu uputile šest udaraca, no gosti su bili precizniji pri realizaciji što je urodilo i plodom u 27. minuti. Veznjak Tomislav Jagić sjajno je pronašao Tina Matića, a hrvatski napadač plasirao je loptu za minimalnu prednost gostiju.

U drugome poluvremenu domaćin je totalno preuzeo inicijativu. Momčad Aluminija nije uputila niti jedan udarac do 77. minute, no uspjela je izdržati pritisak Radomlja i osvojiti važna tri boda u borbi za opstanak.

U 78. minuti Matić je pobjegao braniču te po drugi puta svladao Emila Velića za udvostručenje vodstva, a za konačnih 2:1 postigao je Nino Kukovec u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Matiću su ovo treći i četvrti pogodak u slovenskom prvoligaškom nogometu ove sezone, a prva dva postigao je u uzastopnim utakmicama u studenom protiv Brava i Kopera. Radomlje i Aluminij sada su zamijenili pozicije na osmom i devetom mjestu, a borba za opstanak bit će napeta do kraja sezone.

Prva liga, 22. kolo:
Radomlje - Aluminij 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!