Nogomet

Arteta uoči osmine finala Lige prvaka: 'Nismo bili ovdje sedam godina, ali zaslužili smo'

Filip Mihoković • utorak, 20.02.2024.
Arteta uoči osmine finala Lige prvaka: 'Nismo bili ovdje sedam godina, ali zaslužili smo'
Foto: EPA

U osmini finala Lige prvaka snage će odmjeriti Porto i Arsenal, a Mikel Arteta smatra da se momčad, nakon posta dugog sedam godina, zasluženo našla u nokaut fazi natjecanja...

Arsenal sedam godina nije igrao nokaut fazu Lige prvaka, a trener Arsenala, Mikel Arteta, izrazio je impresije o protivniku, Portu, pred nadolazeću utakmicu u osmini finala Lige prvaka. Trener Topnika naglasio je da je Porto snažna momčad s bogatom poviješću, ističući kvalitetu koju posjeduje na svim pozicijama:

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Impresioniran sam Portom. Dobro poznajem trenera i njihovu povijest, maju kvalitetu na svim pozicijama. Bit će jako teški protivnici. Jako smo uzbuđeni, prošlo je sedam godina otkako smo bili ovdje."

Dodao je da Arsenal zaslužuje biti u ovom natjecanju te da je izazov proći u sljedeću fazu nakon 14 godina:

"Zaslužili smo biti ovdje. Nismo bili ovdje sedam godina i nismo prošli u idući krug 14 godina. To je izazov, uzbuđeni smo i ulazimo u to s punom vjerom u sebe."

Na pitanje jesu li igrači osjećali mentalnu blokadu u osmini finala kada je on igrao, Arteta je odgovorio humoristično, a istaknuo je da Liga prvaka zahtijeva vrhunske izvedbe igrača:

"Netko po imenu Messi bio je još jedna prepreka, plus Bayern München. Ovo natjecanje je onakvo kakvo jest. Sve se svodi na sitnice, i trebate da su vaši igrači na vrhuncu svojih mogućnosti."

Branič Arsenala, Gabriel, također je izrazio važnost predstojeće utakmice, ističući da će se suočiti protiv momčadi bogate povijesti. No, istaknuo je i da su Arsenalovi igrači fokusirani na vlastitu igru te da su spremni za bilo kojeg protivnika:

"To je vrlo važna utakmica. Suočavamo se s odličnom momčadi s velikom poviješću u Ligi prvaka, ali spremni smo. Imaju igrače visoke kvalitete, ali mi smo usredotočeni na sebe. Momčad je u dobrom raspoloženju, naučili smo puno tijekom posljednjih nekoliko godina. Možemo se natjecati u bilo kojem natjecanju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!