Ostali sportovi

Hrvatske stolnotenisačice u osmini finala Svjetskog prvenstva, tamo ih čeka nemoguća misija

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.02.2024.
Hrvatske stolnotenisačice u osmini finala Svjetskog prvenstva, tamo ih čeka nemoguća misija

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija izborila je prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva. U šesnaestini finala bila je bolja od Malezije s 3:1...

Još jedan veliki rezultat za hrvatske stolnotenisačice, u šesnaestini finala Svjetskog prvenstva svladana je Malezija s 3:1 i Hrvatska je izborila polufinale. Tamo će igrati protiv jednog od favorita za odličje Japana.

Malezija je bila dobar ždrijeb, najbolja njena igračica na ITTF ljestvici je Li Sian Alice Chang na tek 191. mjestu i Hrvatska je iskoristila i opravdala status favorita.

Povela je zahvaljujući Hani Arapović koja je u pet setova svladala Karen Lyne, nije bilo jednostavno, bilo je dosta nervoze, ali pobjeda je upisana. Malezijka je povela s 2:1 u setovima, ali Arapović je došla do preokreta.

Lea Rakovac nije izgubila set protiv najbolje Malezijke Chang, dva su bila vrlo tijesna, ali otišla su na stranu hrvatske igračice.

Jedini bod Maleziji donijela je Yong Ho koja je u tri seta bila bolja od Mateje Jeger da bi Arapović bila uspješna protiv Chang i slavila s 3:1.

U osmini finala bit će vrlo teško jer Hrvatska igra protiv vrlo snažnog Japana koji je bio uvjerljivo prvi u svojoj skupini upisavši sve pobjede s po 3:0.

Svjetsko prvenstvo, šesnaestina finala:

Hrvatska - Malezija 3:1

Hana Arapović - Karen Lyne 6:11, 11:5, 8:11, 11:9, 11:8
Lea Rakovac - Li Sian Alice Chang 13:11, 11:8, 12:10
Mateja Jeger - Yong Ho 11:13, 6:11, 6:11
Hana Arapović - Li Sian Alice Chang 12:10, 9:11, 11:4, 11:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!