Rukomet

Vori za Sportnet: 'Pobjeda protiv Nexea jak je vjetar u leđa našoj mladoj momčadi'

Branimir Korać • četvrtak, 22.02.2024.
Vori za Sportnet: 'Pobjeda protiv Nexea jak je vjetar u leđa našoj mladoj momčadi'
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Prvo kolo Lige za prvaka Paket24 Premijer lige donijelo je iznenađenje. Sesvećani su ugostili Nexe i odigrali su sjajnu utakmicu te upisali pobjedu 38:33...

Posljednjih sezona u Sesvetama rade jako dobar posao, okupili su mladu momčad koja čvrsto drži treće mjesto po kvaliteti u hrvatskom prvenstvu, odmah iza Zagreba i Nexea.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Našićani su već ranije osjetili kvalitetu Sesvećana i znali su posrnuti u međusobnim dvobojima, a ovaj posljednji poraz bio je koban i za Branka Tamšea kojem je uručlen otkaz.

I dok su se u Našicama pokušavali oporaviti od tog poraza i tražili najbolji potez koji bi mogli povući, u Sesvetama su mogli uživati u plodovima dobrog rada.

"U rukometnoj javnosti je odjeknula naša pobjeda i drago mi je zbog toga. Prije svega drago mi je zbog mojih igrača koji stvarno svakim danom i svakim treningom pokušavaju napredovati i biti što bolji. To su sve mladi dečki željni rada i napretka što se na kraju vidi i na terenu. Pobjeda protiv Nexea je jako dobar vjetar u leđa i za naš zajednički rad i napredak, no na kraju liga je maraton i ima tu još puno za igrati, pred nama je još puno posla i rada. Ono što je najbitnije je da ti mladi igrači, a mi imamo stvarno jako mladu momčad, trebaju puno treninga i odricanja te na kraju puno žrtve ako žele danas-sutra nešto napraviti u rukometu", kaže nam Igor Vori, danas u ulozi trenera Sesveta u koju je došao nakon što se Silvio Ivandija odlučio povući s klupe.

Sesvećani su u velikoj seriji pobjeda, a ona je počela nakon ispadnja iz EHF Europskog kupa protiv Bešiktaša. Na uzvrat su odnijeli veliku prednost, ali u paklenoj atmosferi u Istanbulu nisu je zadržali i na kraju su eliminirani na sedmerce. Tu ipak nisu potonuli nego su se podigli i vratili se pobjedama u domaćem prvenstvu.

"Na nešto što je bilo i što je iza nas, a na to ne mogu utjecati, ne brinem se nego razmišljam o onome što mi dolazi sutra i na što mogu utjecati. Na žalost ispali smo. Mi smo 11 utakmica igrali praktički s tri-četiri vanjska igrača od kojih je jedno dijete od 17 godina. Logično je bilo da u takvoj atmosferi kakva je bila u Istanbulu da malo i izgorimo jer je dvorana bila puna, a atmosfera luđačka, ali to je na kraju škola za sve nas. Na kraju smo ispali na penale, ali dečki nisu puno tugovali. Ja sam jedan od onih koji kaže da ne možemo plakati za tim prolivenim mlijekom, idemo se okrenuti prema naprijed, daljnjem radu i napretku, ono što je i najbitnije. Porazi i ispadanja su teški, ali sve je to dio odrastanja."

Dobre igre i rezultati podižu vrijednost mladim igračima, naravno raste i interes većih klubova. U Sesvetama ne namjeravaju stajati na putu svjim igračima kada se ukaže prilika za neki iskorak u karijeri.

"Mi smo klub koji radi s mladim igračima, radimo na razvoju igrača i to nam je prioritet. Zagreb i Nexe su jedna priča, mi smo druga priča. Svi bi mi voljeli da danas-sutra naši igrači odu prema Zagrebu i Nexeu, našim klubovima, mi uživamo u stvaranju igrača. Znam da ne mogu svi mladi biti u Zagrebu i Nexeu, to je nemoguće, to su klubovi koji igraju europska natjecanja na visokoj razini. Tu su se pojavile Sesvete koje također igraju Europu, ali s tim mladim igračima. Sigurno je da ćemo sve teže i teže moći zadržati neke igrače, ali nije nam u interesu zadržavati igrače koji imaju kvalitetu i priliku da odu na još viši nivo. Dapače, nama će biti drago i znak da smo napraviti dobar posao i dobre temelje za njih i njihovu budućnost. Drago mi je da mi kao klub i u mlađim kategorijama radimo jako dobro i imamo jako dobre rezultate. Imamo dobre generacije, radimo na tome, skautiramo, gledamo, pratimo. U ovom trenutku smo zadovoljni, ali uvijek se može bolje i uvijek želimo bolje."

Novu priliku za testgiranje svojih mogućnosti Sesvećani će imati za vikend kada u nedjelju s početkom u 18 sati u Kutiji šibica gostuju kod Zagreba. Kaže Vori kako je to najlakša utakmica za njega i njegove igrače.

"To su najlakše pripreme. Realno, Zagreb je favorit, bolji je od nas, momčad je to koja pobjeđuje u Ligi prvaka i to uvjerljivo, ima veliku kvalitetu u rosteru. Mi na tu utakmicu dolazimo opušteni, ovdje možemo samo puno dobiti. Sigurno je da ćemo se pripremiti najbolje moguće i pokušati izvući najbolji mogući rezultat."

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!