Ostali sportovi

Aurel Benović izborio nastup u finalu partera na Svjetskom kupu u Cottbusu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 23.02.2024.
Aurel Benović izborio nastup u finalu partera na Svjetskom kupu u Cottbusu

Aurel Benović na parteru u konkurenciji čak 66 gimnastičara završio je peti i plasirao se u finale Svjetskog kupa u Cottbusu. Ovo je drugi od četiri turnira koji se boduju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. U lijepo ispunjenoj Lausitz Areni plasman među najboljih osam nisu uspjeli ostvariti Filip Ude, Sara Šulekić i Tijana Korent.

Aurel Benović nastupao je u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Odradio je vrlo dobru vježbu i u tom trenutku s ocjenom 14.433 preuzeo vodstvo. No, očekivali su se nastupi brojnih odličnih parteraša. Četvorica su u konačnici završila ispred Benovića – Izraelac Artem Dolgopyat, Bjelorus Yahor Sharamkou, Korejac Sunghyun Ryu i Nijemac Milan Hosseini.

"Mogu reći da sam prezadovoljan kako sam odradio svoju vježbu, ocjena je bila vrlo visoka, dobio sam 14.433 i u ovoj izrazito teškoj konkurenciji sam uspio ući u finale. Nadam se da ću tamo ponoviti tako dobru vježbu i da ću biti u borbi za medalju. Naravno, presretan sam i zbog razloga što sam ponovno u borbi za Olimpijske igre."

Finale partera na rasporedu je u subotu od 14 sati. Benovića danas očekuju kvalifikacije na preskoku, u toj disciplini na Svjetskom kupu u Egiptu prošlog tjedna bio je vrlo blizu finala, završio je deveti.

"Nadam se da ću najbolje moguće odraditi svoja dva skoka te da ću također biti u borbi za finale."

Nakon dobrog nastupa u Kairu, Filip Ude na konju s hvataljkama u Cottbusu nije uspio izboriti finale. Ude je s ocjenom 13.300 završio na 36. mjestu.

"Nažalost nisam uspio ponoviti vježbu iz Kaira iz kvalifikacija. Skliznula mi je malo ruka tek toliko da me izbacilo s konja, razočaran sam, tužan sam, jer mi se dogodila greška koja mi se dogodi jednom u sto puta, i evo baš sad. Ništa, idemo dalje."

Sara Šulekić bila je nadomak finala na dvovisinskim ručama. 18-godišnja članica ZTD-a Hrvatski sokol u konkurenciji 57 gimnastičarki zauzela je deseto mjesto, zaradila je ocjenu 13.400. Šulekić će biti druga rezerva u subotnjem finalu.

Tijana Korent na preskoku je zauzela 15. mjesto s ocjenom 12.783.

"Na kraju sam završila petnaesta, što znači da ću ponovno dobiti neke bodove za rang ljestvicu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Zadovoljna sam odrađenim skokovima, bilo je malo bolje nego u Egiptu, znam da mogu još bolje. Ne mogu reći da sam nezadovoljna, stvarno je konkurencija iznimno jaka i u toj konkurenciji biti petnaesta, mogu reći da sam ponosna i sretna."

Drugi dan kvalifikacija na rasporedu je danas od 14 do 20 sati. Aurel Benović bori se za finale na preskoku. Anu Đerek očekuju nastupi na gredi i parteru. Uz Đerek, dobar rezultat na gredi pokušat će ostvariti i Tina Zelčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!