Nogomet

Dinamo u osmini finala Konferencijske lige igra protiv PAOK-a!

Mihaela Bradovski • petak, 23.02.2024.
Dinamo u osmini finala Konferencijske lige igra protiv PAOK-a!
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što je eliminirao Real Betis, Dinamo je danas saznao protivnika u osmini finala Konferencijske lige. Tamo će igrati protiv PAOK-a...

Real Betis je apsolviran, a u osmini finala Konferencijske lige, Dinamo će ponovno putovati u Grčku. Ovaj put na putu će mu stajati Dominik Kotarski sa svojim PAOK-om koji je eliminirao Hajduka.

Igraj na utakmice Konferencijske lige-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo se tako vraća u Grčku, ove sezone već je igrao protiv jednog grčkog velikana i to AEK-a u pretkolu Lige prvaka. Sjećamo se tih susreta, Modri su do posljednjih trenutaka bili u igri za prolaz i onda su nesretno poraženi u Ateni te ostali bez play-offa Lige prvaka.

Inače AEK i PAOK nalaze se na vrhu ljestvice grčkog prvenstva, AEK je trenutno vodeći s bodom prednosti, ali i to sugerira kako je riječ o momčadima slične kvalitete i u Dinamu mogu znati otprilike kakav ih protivnik očekuje.

Dominik Kotarski, Dinamovo dijete, je na vratima PAOK-a i ujedno je jedan od najboljih vratara lige.

Ove sezone PAOK je iz Europe eliminirao momčad Hajduka, ali niti on nije prošao glatko, Hajduk je dobro izgledao i propustio je veliku priliku.

PAOK je u skupini Konferencijske lige zauzeo prvo mjesto s pet pobjeda i jednim remijem. Taj remi stigao je u Solunu protiv Aberdeena kojeg je svladao u gostima. Po dva puta je slavio protiv Eintrachta i HJK Helsinkija.

Sve to govori kako će Dinamo imati težak posao. Prva utakmica na rasporedu je 7. ožujka na Maksimiru, a uzvrat tjedan dana kasnije u Solunu.

Konferencijska liga, osmina finala:
Servette - Viktoria Plzen
Ajax - Aston Villa
Molde - Club Brugge
Royale Union SG - Fenerbahče
DINAMO - PAOK
Sturm - Lille
Maccabi Haifa - Fiorentina
Olympiakos - Maccabi Tel Aviv

Uskoro opširnije...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!