Nogomet

Sopić: 'Respektiramo Dinamo, ali se ne bojimo. Uvjeren sam da možemo do pozitivnog rezultata'

Filip Mihoković • petak, 23.02.2024.
Sopić: 'Respektiramo Dinamo, ali se ne bojimo. Uvjeren sam da možemo do pozitivnog rezultata'
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

24. kolo SuperSport HNL-a obilježit će derbi Dinama i Rijeke na Maksimiru koji će imati veliku ulogu u odlučivanju prvaka Hrvatske. Željko Sopić izrazio je poštovanje prema protivniku, ali očekuje pobjedu vlastite momčadi...

Vodeća Rijeka i trećeplasirani Dinamo odmjerit će snage na Maksimiru u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a. Dinamo će, nakon što je svladao Real Betis u dvomeču 1/16 finala Konferencijske lige, imati nepunih tri dana za rekuperaciju protiv Rijeke, a trener Bijelo-plavih, Željko Sopić, čestitao je Modrima na povijesnom uspjehu uoči derbija, a što se tiče samoga derbija, uvjeren je u pobjedu vlastite momčadi:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prije svega bih želio čestitati Dinamu na pobjedi protiv jednog velikog Betisa. Bio sam na utakmici, kao i na utakmici protiv Varaždina. Jučer su pokazali pravo lice, a protiv Varaždina malo drugačije lice, vjerojatno zbog umora. Što se tiče naše utakmice, respektiramo Dinamo, ali ga se ne bojimo. Idemo odigrati hrabru utakmicu u Maksimir i neću reći da sam siguran, ali sam uvjeren da možemo doći do pozitivnog rezultata."

Kapetan Rijeke, Nediljko Labrović, pridružio se čestitkama Dinamu, a veseli ga atmosfera u svlačionici i na tribinama te očekuje tešku, fizičku utakmicu:

"Pridružio bih se trenerovim čestitkama Dinamu. Unutar momčadi vlada velika pozitiva i homogenost tako da željno iščekujemo derbi. Veseli me činjenica da je jug skoro rasprodan i da ćemo imati našeg 12. igrača. S naše strane, siguran sam da su momci jako svjesni derbija, ulazimo neopterećeni, ali svjesni što ta utakmica nosi. Mislim da se svaki igrač sam po sebi zna najbolje spremiti, tako da u skladu s tim, očekujem čvrstu, mušku utakmicu i neka bolji pobijedi."

Rijeka se u drugom dijelu sezone muči s brojnim ozljedama, a u derbiju bi se posebno moglo osjetiti odsustvo Nike Jankovića. Sopić je objasnio da Janković neće konkurirati za sastav, a njegovu ozljedu pripisuje katastrofalnim uvjetima na terenu Gorice:

"Niko sigurno neće biti spreman za utakmicu, nije još počeo trenirati. Napravili smo kontrolnu magnetnu rezonancu, trebamo ići korak po korak, što baš nije idealno. Vrijeme će pokazati svoje, trenutno nije uopće u treningu tako da ne može konkurirati, a hoće li moći za tjedan-dva, ne znam. Nažalost dogodilo se to što se dogodilo, na onom terenu u Gorici. Teren je uzeo svoj danak u jednom nenamjernom startu Solde i sigurno Niku Jankovića nećemo gledati u Maksimiru."

Iako ovaj derbi neće direktno odlučiti prvaka Hrvatske, sigurno će imati veliki utjecaj na ishod, a Sopiću je jedini fokus da njegova momčad održi razinu igre koju je i do sada pokazivala:

"Mislim da se igra za tri boda, a naravno da je polazišna točka nešto bolja za nas u odnosu na Dinamo. Ta utakmica neće ništa odlučiti, najvažnije je da odemo zajedno u Maksimir i uživamo u nogometu, pokažemo gard i igru koja je krasila Rijeku u prvom dijelu, a svakako i u drugom dijelu sezone."

Prema svemu sudeći, očekuje nas utakmica visokog intenziteta. Sopić se raduje takvoj atmosferi na ispunjenom Maksimiru te naglašava da se momčad ne boji nijednog protivnika te da na Maksimir dolaze po sva tri boda:

"Naravno da očekujem takvu utakmicu budući da su preduvjeti tu. Stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a s druge strane, imat ćemo ogromnu podršku naših navijača. Imamo mladu potentnu momčad i ničeg se ne bojimo i idemo u Maksimir odigrati pravu utakmicu i donijeti bodove na Rujevicu."

Nakon dugo vremena Rijeka dolazi na Maksimir u boljoj poziciji na tablici od Dinama pa bi logično bilo zaključiti da je veći pritisak na Modre u odnosu na Riječane. Sopić se slaže s tom izjavom govoreći u kontekstu povijesti SuperSport HNL-a, ali ne umanjuje pritisak vlastite momčadi, koja je vodeća na ljestvici:

"Bilo koju utakmicu koju igrate, ako ste sportaš, želite pobijediti. Kad god se bavite sportom, pritisak je uvijek tu, ako pitate bilo kojeg mojeg igrača za pritisak, naravno da će reći da ga ima; ima i pritisak pobijediti na treningu, to je jedino normalno u sportu. S obzirom na godine koju su iza nas i na položaj Dinama na tablici, vjerojatno ste u pravu da je veći pritisak na njima, ali ja ne umanjujem naš pritisak, pritisak je jednak i kod nas i kod njih."

Protiv Betisa su briljirala Dinamova krila, Arber Hoxha i Takuro Kaneko, a Sopić je svjestan o kakvim igračima se radi. Unatoč tome, smatra da i Rijeka ima svoje zvijezde, a u njihovom okršaju, nada se pobjedi boljih:

"To su krilni igrači jako dobrih brzinskih sposobnosti, koji mogu riješiti situacije jedan na jedan, ali ima i Rijeka jako dobre krilne igrače i jako dobre bekove. Nedjelja u tri sata, pa tko će kome..."

Trenera Rijeke posebno raduje činjenica da se ekipa galvanizirala te da svatko tko uđe na teren daje sve od sebe. Sopić smatra da su za to bile ključne predstave igrača koji prvobitno nisu bili u prvome planu, ali su zbog nepredviđenih okolnosti dobili priliku, koju su i iskoristili:

"Naravno da sam sretan, tako bi trebalo biti svugdje, ne samo u Rijeci. Uspjeli smo dati šansu igračima iz drugog reda i oni su postali bitni. Došlo je do ozljeda velikog broja igrača u datom trenutku, napravili smo rotacije, a dečki koji su ušli su pokazali da se na njih može računati i naravno da sam izrazito sretan time."

Sopić je zaključio da će njegova momčad u nedjelju ostaviti i zadnji atom snage na terenu, a isto očekuje i od domaćina. Nada se atraktivnoj utakmici:

"Mi ćemo ostaviti srce na terenu i pokušati pobijediti, a isto to očekujem od protivničke ekipe. Nadam se da će gledatelji otići zadovoljni sa stadiona, da neće biti negledljiva utakmica, a ja sam siguran da neće."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!