Košarka

Sesar: 'Nikada ne možete biti zadovoljni porazom, ali važno je što se nismo predavali'

Petar Jenjić • petak, 23.02.2024.
Sesar: 'Nikada ne možete biti zadovoljni porazom, ali važno je što se nismo predavali'

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar osvrnuo se na poraz od Francuske na startu kvalifikacija za Eurobasket. Utakmica je bila teška i zahtjevna, a neke ponuđene prilike Hrvatska nije uspjela iskoristiti....

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U Brestu je do pobjede stigla Francuska, a izbornik Josip Sesar prokomentirao je dvoboj.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je fizički teška i zahtjevna utakmica, znali smo koliko će biti agresivni. Potjerali su nas na deset metara od koša, nismo imali dubinu. Imali smo neke trenutke koje nismo iskoristili kako smo to trebali. U drugoj dionici su nam otišli na deset razlike, imali smo promašene šuteve za tricu. Na kraju je bilo i 66:59, imali smo četiri neiskorištena napada. Treba dati priznanje i zasluge Francuzima koji su nas tjerali na teže šuteve."

Iako je Francuska vodila većim dijelom utakmice, Hrvatska se nije predavala.

"Nikada ne možete biti zadovoljni porazom, ali važno je što se nismo predavali. Cijelo vrijeme smo pokušavali nešto i na kraju smo spustili. Na kraju je bila velika razlika, ali što je tu je. Sada gledamo prema dalje, slijedi Cipar."

Današnji domaćin ipak je pokazao kvalitetu više.

"Cijelo su vrijeme igrali agresivno isključili su nam brzi protok lopte. Kad bi netko kasnio, oni bi odmah to preuzeli. Sve polazi od toga da nismo imali prave dubine, pokušavali smo s Hezonjom. On je to riješio dva, tri puta, ali kada igrate protiv takvih momčadi s puno driblinga je teško igrati. Znali smo i pripremali smo se, zabili su nam 12 koševa iz kontre i 27 slobodnih bacanja. To je velika razlika, naš sustav trebamo dograđivati."

Foto: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!