Tenis

Ajduković nije uspio izboriti finale u Puneu, Australac bolji u dva seta

Mario Borko • subota, 24.02.2024.
Ajduković nije uspio izboriti finale u Puneu, Australac bolji u dva seta
Foto: Marko Jurinec/HINA

Hrvatski tenisač Duje Ajdsuković poražen je od Australca Adama Waltona u dva seta. Nakon velike borbe, posebno u drugom setu, završilo je 7:5, 7:6 u korist 154. igrača svijeta koji je time izborio svoje drugo Challenger finale ove godine...

Na Challenger u indijskom Puneu, Duje Ajduković nije uspio izboriti svoje drugo finale ove godine. Bolji je sa 7:5, 7:6 (6) bio Australac, Adam Walton. 23-godišnji Splićanin je uspio spasiti pet meč lopti u drugom setu i stići do set lopte, ali je naposljetku ipak poražen.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu gledali smo vrlo izjednačen meč u kojem je svaki igrač bio vrlo siguran na svom početnom servisu. Ipak kod rezultata 6:5 za Australca, Ajduković mu je pružio dvije vezane break lopte. Walton je iskoristio prvu i tako za 38 minuta osvojio set sa 7:5.

U drugom setu Australac je bio bolji, kod rezultata 2:1 oduzeo je servis Ajdukoviću i suvereno stigao do prednosti 5:2. Pri tom rezultatu, a na servisu hrvatskog tenisača, Walton je stigao do dvije meč lopte, ali nije ih uspio iskoristiti. Već u idućem gemu servirao je za meč i došao do dvije vezane meč lopte. Ipak Splićanin je najprije spasio njih, zatim još jednu i potom iskoristio prvu break priliku u meč i potpuno se vratio u igru za pobjedu.

Nakon toga oba su igrača bila sigurna na svojim početnim servisima i pobjednik drugog seta se odlučivao u 13. igri. Igralo se poen za poen, a onda je Ajduković kod 6:5 imao set loptu. Nije ju iskoristio, a Australac je povezao tri poena u nizu i stigao do konačne pobjede sa 7:5, 7:6 (6).

Walton je na domaćem terenu osvojio jedan Challenger naslov ove godine, a sada će u Indiji imati priliku doći do drugog. Ajduković bi bez obzira na ispadanje trebao napredovati na ATP ljestvici i od idućeg tjedna doći do rankinga karijere, a nastavili s dobrim rezultatima mogao bi uskoro probiti granicu od 100 najboljih

Pune Challenger, polufinale:

Duje Ajduković (Hrvatska) – Adam Walton (Indija) 5:7, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!