Košarka

Bogdanović skroman u porazu Knicksa, Wolvesi do 40. pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2024.
Bogdanović skroman u porazu Knicksa, Wolvesi do 40. pobjede
Foto: EPA

Sinoć su odigrane tri NBA utakmice. Boston Celticsi slavili su na gostovanju kod New York Knicksa, Minnesota Timberwolvesi upisali su 40. pobjedu sezone, a sa starim navikama nastavili su Detroit Pistonsi...

Stare navike ostale su Boston Celticsima i nakon All-Star pauze. Nakon pobjede kod Chicago Bullsa, sinoć su slavili i u Madison Square Gardenu kod New York Knicksa. Završilo je rezultatom 116:102.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo ime Celticsa bio je Jaylen Brown s 30 poena, dok je Kristaps Porzingis dodao 22 koša. Najbolji je kod Knicksa bio Jalen Brunson s 34 poena i devet dodavanja.

Bojan Bogdanović je za 18 i pol minuta dodoa osam koševa (1/3 za dva, 1/4 za tricu), dok je cijela momčad šutirala 34.2 posto za tricu, a 45 posto iz igre.

Bogdanovićeva prošla momčad, Detroit Pistonsi, igrali su na domaćem terenu protiv Orlando Magica i izgubili 112:109. Junak pobjede gostiju bio je Paolo Banchero koji je zabio tricu 0.8 sekundi prije isteka vremena.

Ujedno je bio i prvo ime momčadi s 15 poena i pet skokova, a još je sedam njegovih suigrača postiglo deset ili više koševa. Najbolji je u redovima Pistonsa bio Cade Cunningham s 26 koševa i sedam skokova.

Granicu od 40 pobjeda, prvi na Zapadu, probili su Minnesota Timberwolvesi koji su na domaćem parketu igrali protiv Brooklyn Netsa i slavili sa 101:86. Gosti su samo nastavili s istovjetnom "formom". Na All-Star pauzu otišli su s dva poraza, a nakon iste upisali su nova dva.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Anthony Edwards s 29 koševa i osam skokova, dok je Karl-Anthony Towns dodao 28 poena i devet skokova.

Netse je s 18 koševa i šest skokova predvodio Cam Thomas.

Dodajmo i to da večeras u nešto ranijim terminima igraju tri utakmice. Od 19 sati Philadelphia 76ersi dočekuju Milwaukee Buckse, od 21:30 Phoenix Sunsi igraju protiv Los Angeles Lakersa, dok će od 23 sata Indiana Pacersi krenuti s utakmicom protiv Dallas Mavericksa.

NBA:
New York Knicks - Boston Celtics 102:116
Detroit Pistons - Orlando Magic 109:112
Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 101:86

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!