Košarka

Steve Kerr postaje najplaćeniji trener u povijesti NBA lige

Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2024.
Steve Kerr postaje najplaćeniji trener u povijesti NBA lige
Foto: EPA

Steve Kerr potpisao je produženje ugovora s Golden State Warriorsima na još dvije sezone. U njima bi trebao zaraditi ukupno 35 milijuna dolara...

Golden State Warriorsi potpisali su sa Steveom Kerrom novi dvogodišnji ugovor u vrijednosti 35 milijuna dolara. Time će postati najplaćeniji trener u povijesti NBA lige, objavili su njegovi agenti za ESPN.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kerrov aktualni ugovor isticao je na kraju ove sezone, a novi će vrijediti do kraja sezone 2025./26. Poklapa se s krajem ugovora koji ima prva zvijezda momčadi, Stephen Curry.

Gregg Popovich na godišnjoj razini zaradi više, ali on, uz trenersku, obnaša i funkciju predsjednika. S druge strane, Erik Spoelstra je s Miami Heatom potpisao na osam godina koja će mu donijeti 15 milijuna dolara po sezoni.

Mjesecima su trajali pregovori između generalnog menadžera Warriorsa Mikea Dunleavyja Jr. i trenerovih predstavnika. Željeli su zadržati trenera koji ima 65.5 posto pobjeda čime je na petom mjestu u NBA povijesti.

Steve Kerr je kao igrač osvojio pet naslova NBA prvaka, a s Warriorsima, čiji je trener od 2014. godine, uzeo je četiri prstena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!