Košarka

Hrvatski košarkaši bez Smitha dočekuju Cipar: 'Dogodio se poraz u Francuskoj, ali to nas nije pokolebalo'

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 25.02.2024.
Hrvatski košarkaši bez Smitha dočekuju Cipar: 'Dogodio se poraz u Francuskoj, ali to nas nije pokolebalo'
Foto: Marin Sušić

Nakon poraza na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska sutra u drugom kolu dočekuje Cipar...

Hrvatska sutra, 26. veljače, igra drugu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2025. Protivnik je Cipar, mjesto događanja riječka dvorana Zamet, a podbacivanje je rezervirano za 20 sati. Hrvatska je protiv Francuske u petak upisala poraz, prvi izbornika Josipa Sesara nakon 12 pobjeda, no sada očekuje prvu pobjedu u kvalifikacijama.

Igraj na utakmicu Hrvatska - Cipar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Josip Sesar, izbornik reprezentacije o sastavu Hrvatske na utakmici s Ciprom: "Na rosteru je 13 igrača, otišao je Smith jer je iz kluba dobio dozvolu za igranje samo jedne kvalifikacijske utakmice. Najvjerojatnije će otpasti jedan od visokih igrača, ali to ćemo odlučiti pred samu utakmicu. U Francuskoj su nam trebala jača tijela pa smo imali i Brankovića i Marića i Vraneša zbog dva euroligaška centra Lessorta i Poiriera i na to smo morali fizički odgovoriti, a sad će biti druga konstelacija snaga. Ciparski su centri lakši pa ćemo vidjeti kako ćemo najbolje mečirati protivniku. Njihov centar je Willis, visok 206 cm, jako dobar šuter, napada više licem nego centarskom tehnikom i zbog toga nam trebaju reaktivni centri koji mogu puno bolje odgovoriti u trkačkom dijelu."

Ipak, protiv Cipra ste svakako favoriti…

"Favoriti jesmo, i to na domaćem parketu, a tako se moramo postaviti protiv svakoga. Međutim, to je momčad koja ima dobre napadačke setove, imaju dobrog stranca, dva-tri beka na šuterskim pozicijama koji jako dobro pogađaju, što spot up, što iz driblinga pa prije svega u tom radnom dijelu moramo odreagirati na pravi način, odnosno postaviti se defanzivno kako smo napravili protiv Francuza i tada ne bi trebalo biti problema. Što se tiče našeg napada, za ovu utakmicu imamo dovoljno talenta da dečki to izvuku bez nekog većeg problema. Iako smo u Francuskoj imali napadačkih problema, mislim da to sada neće biti slučaj, već nam je bitno da u defanzivnom smislu odradimo pravu utakmicu."

Mateo Drežnjak o pripremama za Cipar: "Na terenu smo prošli pripremu, spremili smo se koliko smo mogli u jednom danu, još nas čeka video scouting protivnika, a sutra će trener odlučiti kojih 12 igrača će igrati. Atmosfera je super, svi su igrači super i jedva čekaju utakmicu."

Toni Nakić ima dobre uspomene upravo iz Zameta: "Dogodio se poraz u Francuskoj, ali to nas nije pokolebalo. Nastavljamo, imamo za upisati prvu pobjedu sutra i krenuti u nastavak kvalifikacija s omjerom 1:1. Nema ozljeda, Smith je otišao zbog klupskih obaveza, a svi ostali su tu na raspolaganju i mislim da možemo pružiti dobru utakmicu. Posljednji put kada sam igrao ovdje, osvojili smo Kup, tako da imam dobre uspomene i nadam se da će završiti kao i zadnji put."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!