Rukomet

[SLUŽBENO] Bivši trener Zagreba i želja navijača neće preuzeti reprezentaciju, ali hoće našički Nexe

Mario Borko • ponedjeljak, 26.02.2024.
[SLUŽBENO] Bivši trener Zagreba i želja navijača neće preuzeti reprezentaciju, ali hoće našički Nexe
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nekad najbolji igrač svijeta i proslavljeni trener koji je u dva navrata vodio Zagreb, Veselin Vujović, preuzeo je vodstvo našičkog Nexea. Klub je to potvrdio na svojim službenim stranicama...

Nakon još jednog posrtaja hrvatske reprezentacije i smjene Gorana Perkovca s izborničke pozicije, za nasljednika je među navijačima kao i uvijek najbolje kotirao Veselin Vujović. Alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac odbacio je svaku mogućnost da se tako nešto dogodi, a dok mi još uvijek čekamo tko će za dvadesetak dana voditi reprezentaciju na olimpijskim kvalifikacijama, proslavljeni Crnogorac preuzet će klupu našičkog Nexea.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza od Sesveta na otvaranju nastavka prvenstva, Branko Tamše je nakon tri godine smijenjen s pozicije glavnog trenera. U međuvremenu Našičani su Europskoj ligi remizirali u Velenju kod Gorenja, a u domaćem prvenstvu su pobijedili Varaždin. U utorak Slovenci gostuju u Našicama, a danas je iz kluba stigla službena potvrda.

Crnogorac je kao igrač s reprezentacijom Jugoslavije osvojio Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, a najbolje igračke godine proveo je u Barceloni s kojom je bio klupski prvak Europe. U trenerskoj karijeri koja traje već gotovo 30 godina vodio je velik broj klubova i reprezentacija. Najzvučniji je svakako Ciudad Real s kojim je osvojio dva španjolska kupa i dva EHF Kupa pobjednika kupova. U dva je navrata vodio Zagreb, a posljednji angažman imao je u Iranu kao izbornik reprezentacije i trener Sepahana.

"Da, donijeli smo odluku i Veselin Vujović preuzima klupu RK NEXE. Iako se u medijima ovih dana špekuliralo s brojnim imenima, sada i službeno mogu povtvrditi da će ekipu od srijede preuzeti Veselin Vujović s kojim smo brzo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Naše su ambicije velike i smatramo da je u ovom trenutku najbolje rješenje za naš klub. Osim toga, odlučili smo još malo pojačati stručni stožer pa u naš klub dolazi i Krešo Ivanković, dosadašnji trener RK Dubrava i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, koji će biti Vujovićev pomoćnik.", rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!