Rukomet

[SLUŽBENO] Bivši trener Zagreba i želja navijača neće preuzeti reprezentaciju, ali hoće našički Nexe

Mario Borko • ponedjeljak, 26.02.2024.
[SLUŽBENO] Bivši trener Zagreba i želja navijača neće preuzeti reprezentaciju, ali hoće našički Nexe
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nekad najbolji igrač svijeta i proslavljeni trener koji je u dva navrata vodio Zagreb, Veselin Vujović, preuzeo je vodstvo našičkog Nexea. Klub je to potvrdio na svojim službenim stranicama...

Nakon još jednog posrtaja hrvatske reprezentacije i smjene Gorana Perkovca s izborničke pozicije, za nasljednika je među navijačima kao i uvijek najbolje kotirao Veselin Vujović. Alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac odbacio je svaku mogućnost da se tako nešto dogodi, a dok mi još uvijek čekamo tko će za dvadesetak dana voditi reprezentaciju na olimpijskim kvalifikacijama, proslavljeni Crnogorac preuzet će klupu našičkog Nexea.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza od Sesveta na otvaranju nastavka prvenstva, Branko Tamše je nakon tri godine smijenjen s pozicije glavnog trenera. U međuvremenu Našičani su Europskoj ligi remizirali u Velenju kod Gorenja, a u domaćem prvenstvu su pobijedili Varaždin. U utorak Slovenci gostuju u Našicama, a danas je iz kluba stigla službena potvrda.

Crnogorac je kao igrač s reprezentacijom Jugoslavije osvojio Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, a najbolje igračke godine proveo je u Barceloni s kojom je bio klupski prvak Europe. U trenerskoj karijeri koja traje već gotovo 30 godina vodio je velik broj klubova i reprezentacija. Najzvučniji je svakako Ciudad Real s kojim je osvojio dva španjolska kupa i dva EHF Kupa pobjednika kupova. U dva je navrata vodio Zagreb, a posljednji angažman imao je u Iranu kao izbornik reprezentacije i trener Sepahana.

"Da, donijeli smo odluku i Veselin Vujović preuzima klupu RK NEXE. Iako se u medijima ovih dana špekuliralo s brojnim imenima, sada i službeno mogu povtvrditi da će ekipu od srijede preuzeti Veselin Vujović s kojim smo brzo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Naše su ambicije velike i smatramo da je u ovom trenutku najbolje rješenje za naš klub. Osim toga, odlučili smo još malo pojačati stručni stožer pa u naš klub dolazi i Krešo Ivanković, dosadašnji trener RK Dubrava i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, koji će biti Vujovićev pomoćnik.", rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!