Ostali sportovi

Olimpijski pobjednik iz Atene ipak se neće vratiti u Parizu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.02.2024.
Olimpijski pobjednik iz Atene ipak se neće vratiti u Parizu
Foto: Daniel Kasap/HINA

Olimpijski pobjednik u hrvanju grčko-rimskim stilom, Karam Gaber, neće nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Uoči početka afričkih kvalifikacija zaradio je ozljedu...

Jedan od najodlikovanijih egipatskih olimpijaca Karam Gaber ostat će bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu 20 godina nakon što je osvojio zlato u Ateni.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Egipatski hrvač grčko-rimskim stilom pokušao se plasirati na OI u Parizu 20 godina nakon što je u Ateni osvojio zlato. Međutim, njegov pokušaj je osujetila ozljeda.

"Nažalost, ozljeda me zaustavila od nastupa na afričkom prvenstvu koje je i kvalifikacijsko za Olimpijske igre", napisao je na društvenim mrežama.

Gaber je jedan od najuspješnijih egipatskih olimpijaca. Osvojio je zlatnu medalju na Igrama u Ateni 2004. i srebro u Londonu 2012. Također, je nosio zastavu svoje zemlje na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Međutim, propustio je OI 2016. u Rio de Janeiru nakon što je dobio dvogodišnju suspenziju nakon niza propuštenih dopinških testova.

Nakon što mu je u kolovozu 2017. istekla suspenzija, Gaber je ostao izvan sporta prije nego što se odlučio pripremiti za Afričko prvenstvo kao odskočnu dasku do Pariza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!