Ostali sportovi

Olimpijski pobjednik iz Atene ipak se neće vratiti u Parizu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.02.2024.
Olimpijski pobjednik iz Atene ipak se neće vratiti u Parizu
Foto: Daniel Kasap/HINA

Olimpijski pobjednik u hrvanju grčko-rimskim stilom, Karam Gaber, neće nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Uoči početka afričkih kvalifikacija zaradio je ozljedu...

Jedan od najodlikovanijih egipatskih olimpijaca Karam Gaber ostat će bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu 20 godina nakon što je osvojio zlato u Ateni.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Egipatski hrvač grčko-rimskim stilom pokušao se plasirati na OI u Parizu 20 godina nakon što je u Ateni osvojio zlato. Međutim, njegov pokušaj je osujetila ozljeda.

"Nažalost, ozljeda me zaustavila od nastupa na afričkom prvenstvu koje je i kvalifikacijsko za Olimpijske igre", napisao je na društvenim mrežama.

Gaber je jedan od najuspješnijih egipatskih olimpijaca. Osvojio je zlatnu medalju na Igrama u Ateni 2004. i srebro u Londonu 2012. Također, je nosio zastavu svoje zemlje na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Međutim, propustio je OI 2016. u Rio de Janeiru nakon što je dobio dvogodišnju suspenziju nakon niza propuštenih dopinških testova.

Nakon što mu je u kolovozu 2017. istekla suspenzija, Gaber je ostao izvan sporta prije nego što se odlučio pripremiti za Afričko prvenstvo kao odskočnu dasku do Pariza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!