Košarka

Hrvatska rutinski odradila posao protiv Cipra

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.02.2024.
Hrvatska rutinski odradila posao protiv Cipra
Foto: fiba.basketball

U utakmici drugog kola kvalifikacija za Eurobasket, Hrvatska je stigla do očekivane pobjede protiv Cipra. Izabranici Josipa Sesara slavili su bez prevelike drame...

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas je u Rijeci igrala utakmicu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nakon gostujućeg poraza kod Francuske, pred našom izabranom vrstom bio je najlošiji protivnik u skupini.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cipar je na domaćem terenu izgubio od Bosne i Hercegovine s 33 razlike, a ništa osim visoke pobjede nije dolazilo u obzir za Hrvatsku, uz dužno poštovanje prema protivniku.

Tako je i bilo. Izabranici Josipa Sesara upisali su pobjedom rezultatom 92:63 i sada su na omjeru 1-1. U nešto ranije odigranoj utakmici, Francuska je slavila u gostima kod Bosne i Hercegovine 74:64 i sada je na omjeru 2-0.

Odmah od početka Hrvatska se postavila čvrsto i povela s 8:0, a do kraja prve četvrtine imala je vodstvo od 22:8, na krilima deset poena Ivana Vraneša. U drugoj dionici priključio se Roko Prkačin, "ruku je dao" i Mario Hezonja, a Hrvatska imala 24 razlike na poluvremenu (48:24).

Do kraja susreta samo je ostalo pitanje kojom će razlikom slaviti. Prvo ime momčadi bio je Prkačin s 24 poena i deset skokova, dok je Hezonja isto upisao double-double od 22 koša i deset skokova.

Prvo ime Cipra bio je Konstantinos Simitzis sa 17 koševa, dok je Darral Willis ubacio 16 poena i skupio devet skokova.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:
Hrvatska - Cipar 92:63

Skupina E:
1. Francuska 2-0
2. BiH 1-1
3. Hrvatska 1-1
4. Cipar 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!