Košarka

Sesar: 'Odigrali smo dominantnu utakmicu', Vraneš: 'Nismo im dozvolili da se razmašu'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.02.2024.
Sesar: 'Odigrali smo dominantnu utakmicu', Vraneš: 'Nismo im dozvolili da se razmašu'
Foto: Marin Sušić

Izbornik Josip Sesar i reprezentativac Ivan Vraneš osvrnuli su se na hrvatsku pobjedu protiv Cipra u drugoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bio je to susret u kojem su prošli neokrznuti, nitko se nije ozlijedio, a posao je na koncu odrađen...

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Cipar u drugoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket. Dvoboj je prokomentirao izbornik Josip Sesar.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Želim čestitati našim igračima, hvala svima koji su došli i podržali nas. Odigrali smo dominantnu utakmicu. Imali smo nekih problema u trećoj četvrtini obrambeno, ali to smo popravili u zadnjoj."

Bila je to dobra utakmica, prvenstveno napadački.

"Ulazak u zadnju četvrtinu bio je dobar energetski. U radnom dijelu smo napravili sjajan posao i tako usmjerili utakmicu na našu stranu. Moramo biti zadovoljan s napadom, imali smo i 29 asistencija. Bio je fluidan, lopta je išla. Još jednom čestitke igračima."

Još bi više bilo asistencija da se nije promašilo toliko otvorenih šuteva.

"Mislim da smo u prvoj četvrtini imali šut za tricu 1/9, ali momci su dobro trčali, imali smo, iz dobre obrane, kontre i lagane poene. Ono što mene veseli je 29 asistencija i igra koju smo napravili. Nije bilo puno vremena za trening, momci su se dobro povezali i u obrambenom smislu napravili sjajan posao i u prvoj i drugoj utakmici. Za Francuze je bio velik problem šut gdje smo promašili dosta otvorenih. Za pobijediti takvu ekipu treba ekstra dobar šut. Mislim da smo iznad njih, trebamo nastaviti raditi. Sada stiže ljeto i slijedi olimpijski turnir. Ostavljamo sada po strani europske kvalifikacije i okrećemo se tome."

Dosta poena ubacili su i visoki igrači, kao Ivan Vraneš i Roko Prkačin.

"Plan utakmice je bio, s obzirom na to da smo krenuli s Vranešom, znali smo da je agresivan i da ide na napadački skok, da može rolati i da je dobar finišer. Kad se to otvorilo, a Ivan pao energetski, Prkačin je sjajno ušao unutra i odradio taj dio. Njih dvojica, s te strane, odigrali su odlično, kao i Hezonja koji je vukao cijelo vrijeme."

Danko Branković nije igrao.

"To je bio plan utakmice, mislim da su Ivan i Roko napravili sjajan posao. Stavljati Brankovića zadnjih pet, sedam, osam minuta, nema smisla. Odradio je dobro prvu utakmicu, jako dobre pripreme i on je u uskom krugu kandidata. To što jednu utakmicu nije igrao, ne treba nikoga čuditi niti se tko pitati zašto je tako. Plan je takav kakav jest. Pobijedili smo, nije se nitko ozlijedio, svi se vraćaju sretni i zadovoljni u svoje klubove."

Ivan Vraneš nadovezao se na trenerove riječi. Danas je odigrao dobro i ubacio deset poena bez promašaja (4/4 za dva, slobodna bacanja 2/2).

"Počeli smo kvalitetno, agresivno s brzim trčanjem i energijom, kao što je bio i plan. Nismo im dozvolili na početku da se razmašu sa šutevima. Malo je koncentracija popustila početkom drugog poluvremena, ali smo se brzo vratili u taj ritam. Lopta je išla okolo, bili smo opasni sa svih pozicija i to rezultat pokazuje. Svi smo sretni i zadovoljni s ovim rezultatom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!