Rukomet

Nexe pobjedom protiv Gorenja osigurava nastup u nokaut fazi Europske lige

Mihaela Bradovski • utorak, 27.02.2024.
Nexe pobjedom protiv Gorenja osigurava nastup u nokaut fazi Europske lige
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Pred rukometašima Nexea je vrlo bitan susret u grupnoj fazi Europske lige. Pobjedom protiv Gorenja na svom parketu osiguravaju prolazak u nokaut fazu…

Našičani i dalje sve imaju u svojim rukama, nalaze se na drugom mjestu skupine 2 i treba im jedna pobjeda za potvrdu nastupa u nokaut fazi, a s dvije pobjede ostaju debelo u igri za prvo mjesto.

Igraj na utakmice EHF Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vodeći je Skjern koji je skupio bod više od Nexea, a kako su Našičani s njim već odradili oba dvoboja, ne mogu utjecati na njegove rezultate do kraja stoga se može dogoditi i da te dvije pobjede ne budu dovoljne.

Iza Nexea je turbulentno razdoblje koje je kulminiralo otkazom Branku Tamšeu. Iz uprave Nexea Tamšeu su zamjerili veliki broj poraza u ključnim susretima, a kap koja je prelila čašu bio je prvenstveni poraz u gostima kod Sesveta i to prilično gladak.

U Nexeu nisu gubili vrijeme i već imaju novo rješenje na klupi, momčad je preuzeo Veselin Vujović, a kao još jedno pojačanje u stožeru stigao je izbornik mlade reprezentacije i dosadašnji trener Dubrave Krešo Ivanković.

Što se tiče Gorenja, on je trenutno na posljednjem mjestu s dva boda i teoretski još uvijek može doći čak i ispred Nexea. Međutim isto tako može već danas ostati i teoretski bez šanse za prolaz.

Što su rekli

Zoran Jovičić, trener Gorenja: "Odigrali smo jako dobru utakmicu kod kuće, jednu od naših najboljih ove sezone. Unatoč kraćoj klupi, što je značilo da smo gotovo 50 minuta igrali s dešnjakom na desnom krilu, bili smo izvrsni i u napadu i u obrani. Na kraju s,p mogli pobijediti, ali i izgubiti s obzirom na kvalitetu Našičana. U Našice idemo skupljati europska iskustva i pokušati napraviti dobar rezultat."

Mario Tomić, igrač Nexea: "Nakon prve utakmice u Velenju, sada nas čeka uzvrat kod kuće. Ekipu Gorenja jako dobro poznajemo i s njom smo igrali nekoliko puta. Riječ je o kvalitetnoj momčadi s dobrim pojedincima koji svaku pogrešku kažnjavaju brzim i laganim golovima. Očekujem tešku utakmicu, sličnu prvoj u Velenju, za koju se moramo dobro taktički pripremiti. Sigurno ćemo morati popraviti određene stvari iz prve utakmice, pogotovo smanjiti broj tehničkih grešaka. Želimo pobjedu i učinit ćemo sve da slavimo na domaćem terenu."

Mjesto, vrijeme, suci

Našice, SD OŠ Kralja Tomislava, 20:45

Suci: Amar Konjičanin, Dino Konjičanin (BiH)

Prošli dvoboj

U prošlom kolu su se susreli ovi protivnici i remizirali 27:27. Najefikasniji kod Nexea bio je Manuel Štrlek s četiri gola.

Prognoza

Nexe je na svom terenu svakako favorit i očekuje se njegova pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!