Nogomet

Usvojen natjecateljski kalendar za iduću sezonu i određeni domaćini dvije utakmice Lige nacije

Mario Borko • srijeda, 28.02.2024.
Usvojen natjecateljski kalendar za iduću sezonu i određeni domaćini dvije utakmice Lige nacije
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Održana je sjednica izvršnog odbora HNS-a, a na njoj su usvojeni natjecateljski kalendari za natjecanja pod ingerencijom saveza i određeno da će se utakmica Lige nacija protiv Poljske igrati u Osijeku, a protiv Škotske u Zagrebu…

U hrvatskom nogometu nikad nije dosadno. SuperSport HNL potresa domaća verzija afere The Deflategate, a na Facebook stranicama objavljuju se snimke iz VAR sobe. U sjeni svega toga održana je i sjednica Izvršnog odbora HNS-a pod predsjedanjem Marijana Kustića na kojoj su potvrđeni natjecateljski kalendari za sezonu 2024./2025. SuperSport HNL-a, SuperSport HNK-a, SuperSport Prve NL i SuperSport Druge NL, a određeni su i gradovi koju će ugostiti reprezentaciju u utakmicama Lige nacija.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao što je i najavljeno prvenstva će kretati kasnije, a točni datumi će nam naknadno biti poznati. Hrvatska nogometna reprezentacija prošlu je kampanju Lige nacija završila porazom u finalu od Španjolske. Od sezone 2024./2025. završnica se proširuje pa iz svake grupe prolaze dvije reprezentacije. Izabranici Zlatka Dalića smješteni su u grupu A s Portugalom, Poljskom i Škotskom. Natjecanje u skupni počinje u rujnu, a traje do studenog. Četvrtfinalni susreti se igraju na dvije dobivene utakmice u ožujku, a finale je na rasporedu u lipnju.

Hrvatska natjecanje otvara protiv Portugala u gostima 5. rujna, a tri dana kasnije u Opus Arenu dolazi Poljska. Treće kolo protiv Škotske 12. listopada igrat će se u Zagrebu, a grad domaćin za susret s Portugalom još uvijek nije određen. Moguće da će to biti Split kao i prošli puta kada su Portugalci gostovali u Hrvatskoj, ali još uvijek nije vrijeme da se to odredi.

Uz to izvršni odbor imenovao je članove Komisije za licenciranje, Žalbenog tijela za licenciranje i Komisije za rad s posrednicima, a usvojen je i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o statusu igrača i registracijama. Dopunjene su liste sudaca, kontrolora, mentora sudaca i delegata, imenovan je novi član Zdravstvene komisije, prof. dr. Ivica Lovrić, te članovi Komisije za ženski nogomet Hrvoje Goričanec i Ivana Svalina.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!