Nogomet

PAOK i AEK upisali nove pobjede, Ljubičić ponovno zabio

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 29.02.2024.
PAOK i AEK upisali nove pobjede, Ljubičić ponovno zabio
Foto: EPA

Suparnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Konferencijske lige, solunski PAOK upisao je gostujuću 2:0 pobjedu protiv Panserraikosa u susretu 25. kola grčkog prvenstva, a tri boda je dohvatio i grčki prvak AEK porazivši PAS Gianninu s 4:2.

Soluinski PAOK je do pobjede stigao golovima Ioannisa Konstanteliasa u posljednjim trenucima prvog i nakon autogola Stavrosa Petavrakisa u posljednjim trenucima susreta.

Igraj na utakmice grčkog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaći sastav je utakmicu zaključio s dva igrača manje, u 69. minuti je isključen Maximiliano Moreira, a Panagiotis Deligiannidis u 83. minuti. Dominik Kotarski nije branio za pobjednički sastav. PAOK u nedjelju očekuje gostovanje kod Lamije, a 7. ožujka i u Zagrebu protiv Dinama u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige.

Pobjedu je ostvario i AEK koji je sa 4:2 porazio PAS Gianninu.

Domaćin je poveo u 15. minuti golom Damiana Szymanskog, no Giannina je uzvratila s dva gola okrenuvši rezultat, a strijelci su bili Jan Sobocinski u 35. minuti, te Panagiotis Tzimas u posljednjim trenucima prvog dijela.

Ipak, AEK je u nastavku susreta zabio tri gola izborivši pobjedu i zadržavši vrh ljestvice. Ezequiel Ponce je izjednačio u 69. minuti, da bi bivši igrač zagrebačkog Dinama Robert Ljubičić u 74. minuti doveo domaći sastav u vodstvo.

U 79. minuti Ponce je potvrdio pobjedu atenskog kluba svojim drugim golom na susretu. Činilo se kako je ponovo Ljubičić bio strijelac, no gol je pripisan Ponceu.

Ljubičić je u četiri nastupa za AEK već zabio dva gola pokazavši se velikim pojačanjem nakon što u Dinamo nije dobio pravu priliku u veznom redu. U igru je ušao u 57. minuti, dok je Domagoj Vida odigrao svih 90 minuta za pobjednički sastav.

Na ljestvici vodi AEK sa 58 bodova, dok je PAOK drugi s bodom manje.

FOTO: RAFAIL GEORGIADES/EUROKINISS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!