Nogomet

Sandro Kulenović nakon pobjede u kupu: 'Pokazali smo da imamo širinu i kvalitetu'

Filip Mihoković • četvrtak, 29.02.2024.
Sandro Kulenović nakon pobjede u kupu: 'Pokazali smo da imamo širinu i kvalitetu'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Dinamo je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske slavio s visokih 4:0 protiv Gorice, a strijelac Sandro Kulenović smatra da je prvak demonstrirao širinu rostera, odmarajući igrače nakon ogleda s Real Betisom i Rijekom...

Aktualni prvak SuperSport HNL-a doživljava vrhunac u formi, povezavši osam utakmica bez poraza, što mu je najdulji takav niz ove sezone. Modri su u posljednjem susretu snage odmjerili na Maksimiru protiv Gorice u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a slavili su visokom pobjedom od 4:0. Posebno je impresivna činjenica da su to ostvarili pruživši priliku igračima koji do sada nisu dobivali previše minuta, a jedan od njih, Sandro Kulenović, koji se i upisao u strijelce, dao je vlastito viđenje susreta:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Najvažnija nam je bila pobjeda i prolazak u polufinale kupa, to smo si zacrtali prije utakmice i sretan sam što smo to i ostvarili. Od prve minute smo preuzeli inicijativu, radili smo visoki presing i nismo im dali da dišu, to je bio plan. Mi smo igrači koji su čekali svoju priliku te smo imali svježinu i htjeli smo to pokazati od prve minute. Radili smo sve što je od nas trener tražio i to se pokazalo uspješnim pa smo prošli i dalje."

Dinamo je za razliku od prethodnih sezona, u ovu sezonu ušao sporije i tromije nego inače. Ipak izgleda da se u Plavome domu prekretnica dogodila upravo kada je najbitnije, tempiravši formu za završnicu sezone na tri fronte:

U SuperSport HNL-u zaostaju tri boda za vodećom Rijekom s odigranom utakmicom manje, u kojoj bi pobjeda protiv Varaždina Modre stavila na prvo mjesto tablice. U doigravanju Konferencijske lige su svladali Real Betis te u osmini finala dočekuju grčki PAOK, a u Kupu Hrvatske su povijesnom 25. polufinalu, a protivnika će saznati u ponedjeljak.

Kulenović je izrazio zadovoljstvo nedavnim predstavama na terenu, istaknuvši širinu i kvalitetu rostera kojeg Dinamo posjeduje:

"Drago mi je da smo uhvatili kontinuitet, svi znamo da je prva polusezona za nas bila malo turbulentna i teška. Svi u svlačionici smo vjerovali da imamo kvalitetu, danas smo pokazali da imamo širinu i kvalitetnu grupu ljudi i igrača kada smo odmarali neke igrače, a mi drugi smo dobili svoju šansu i iskoristili je."

Posebno je dobro izgledala kombinatorika između Kulenovića i Frana Brodića kao dva primarna napadača, a Kulenović je zaključio da im je najvažnija bila pobjeda Dinama, a upisivanje u statistiku samo dodatna motivacija:

"Na pripremama smo odigrali nekoliko utakmica skupa i kliknuli na prvu, odmah se vidjelo da se razumijemo. Radimo samo što trener od nas očekuje i drago mi je da smo dobili svoju priliku i iskoristili je na najbolji mogući način. Najvažnije je da je Dinamo prošao, a to što smo se obojica upisali u statistiku, za nas je samo dodatna nagrada jer svi znamo da mi napadači živimo od golova."

Svoj dojam o kupskoj utakmici dao je i Tibor Halilović:

"Mislim da smo svi pokazali da smo željni igre, što sam i očekivao, te da ćemo biti energetski na nivou, a poslije je i kvaliteta došla do izražaja. Drago mi je da je ekipa dobro igrala i mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu."

Rođeni purger mišljenja je da će prolaz u Kupu usmjeriti momčad ka ostvarenju ciljeva, a izrazio je posebno veselje današnjom predstavom ekipe:

"Mislim da nam je ovo razdoblje samo putokaz za dalje, povezali smo dosta dobrih utakmica i ovaj Kup, koji je uvijek nagazna mina, ali mislim da smo to jako dobro apsolvirali. S entuzijazmom idemo u Osijek i zadovoljan sam, mislim da se cijela momčad dobro posložila. Treniramo svaki dan zajedno i mislim da nikad nije bilo upitno hoće li dečki biti željni igre, a pokazali smo i svoju kvalitetu. Baš sam jako sretan zbog ekipe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!