Nogomet

Alžir pronašao zamjenu za izbornika, na klupu dolazi Vladimir Petković

Filip Mihoković • četvrtak, 29.02.2024.
Alžir pronašao zamjenu za izbornika, na klupu dolazi Vladimir Petković

Vladimir Petković preuzet će klupu Alžira nakon što je bivši izbornik smijenjen u siječnju poslije ispadanja u prvome kolu Afričkog Kupa nacija...

Bivši izbornik Švicarske, Vladimir Petković, preuzet će vođenje nogometne reprezentacije Alžira koja je bez izbornika od siječnja. Alžirci su eliminirani u prvome kolu Afričkog Kupa nacija, a dan nakon poraza od Mauritanije, koji je rezultirao ispadanjem, smijenjen je izbornik Djamel Belmadi. Njegovo mjesto sada će preuzeti Petković, a alžirski savez tu vijest prenio je u četvrtak:

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"FAF najavljuje završetak pregovora o imenovanju novog nacionalnog izbornika. Bosanski trener gospodin Vladimir Petković novi je nacionalni izbornik, a stići će u Alžir ovu nedjelju i održat konferenciju za medije u ponedjeljak."

Petković se najviše istaknuo vođenjem Švicarske, na čijoj je klupi proveo razdoblje od 2014. do 2021. godine. Upravo je s reprezentacijom Švicarske eliminirao favorite za osvajanje Europskog prvenstva, Francusku, u osmini finala na Euru 2021., a tim pothvatom zaradio je i mandat na klupi francuskog Bordeauxa.

Petković se s Bordeauxom nije proslavio, a smijenjen je u veljači 2022. godine nakon lošeg starta u prvenstvu te je od tada bio bez mandata. Sada je bosanski trener dobio novu priliku u nepoznatom okruženju koje bi moglo biti poticajno i izborniku i igračima, a preostaje vidjeti može li i približno replicirati uspjeh sa Švicarskom na klupi Alžira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!