Nogomet

Ivanušec ušao početkom drugog poluvremena i asistirao za finale kupa!

Petar Jenjić • četvrtak, 29.02.2024.
Ivanušec ušao početkom drugog poluvremena i asistirao za finale kupa!
Foto: EPA

Feyenoord je postao drugi finalist nizozemskog kupa. U polufinalnom dvoboju, nakon preokreta, izbacio je drugoligaša Groningen. Asistenciju za pobjedu upisao je Luka Ivanušec...

Saznali smo i drugog finalista nizozemskog kupa. Nakon što je prije dva dana NEC Nijmegen izbacio Cambuur s 2:1, večeras je Feyenoord svladao drugoligaša Groningen istim rezultatom čime nastavlja borbu za trofej.

Igraj na Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon prvog poluvremena gosti su imali vodstvo od 1:0. U 31. minuti lijep udarac uputio je Laros Duarte malo izvan kaznenog prostora i matirao protivničkog vratara.

Domaći trener odmah je na poluvremenu napravio dvije zamjene, a jedna od njih bio je i hrvatski reprezentativac Luka Ivanuše. Uskoro je uslijedio preokret.

Igrala se 61. minuta kada je centrirao Calvin Stengs, a iz blizine poentirao David Hancko. Slovačkom nogometašu to je bio drugi gol u ovoj kalendarskoj godini.

Potpuni preokret stigao je u 83. minuti, ubacio je Ivanušec oštru prizemnu loptu kroz peterac, a u mrežu je skrenuo Ondrej Lingr.

Imao je hrvatski nogometaš priliku podebljati vodstvo, ali zicer mu je obranio vratar Hidde Jurjus. Na odbijancu je bio i Yankuba Minteh, ali ishod je bio isti. Neće Feyenoord previše žaliti za tim, s obzirom na to da ih Groningen do kraja nije uspio kazniti.

Podsjetimo, do sada je 13 puta osvojio ovo natjecanje i još četiri puta igrao u finalu, dok je isti broj finala, ali bez ijedne pobjede, njihov protivnik s kojim će se sučeliti 24. travnja.

Nizozemski kup, polufinale:
Feyenoord - Groningen 2:1

FOTO - Olaf Kraak, EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!