Tenis

Donna Vekić svladala Kanađanku u tri seta i prošla u četvrtfinale u San Diegu

Branimir Korać • petak, 01.03.2024.
Donna Vekić svladala Kanađanku u tri seta i prošla u četvrtfinale u San Diegu
Foto: EPA

Sedma nositeljica turnira u San Diegu, Donna Vekić, izborila je prolaz u četvrtfinale. U osmini finala svladala je Kanađanku Marinu Stakusic u tri seta...

Očekivao se i laganiji prolaz, ali pobjeda je ta koja se pamti i prolaz je najbitniji. Donna Vekić igrat će u četvrtfinalu turnira u San Diegu nakon što je bila bolja od Marine Stakusic.

Igraj na mečeve turnira u San Diegu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanađanka je 283. igračica svijeta, tek je na početku svoje seniorske karijere, a u ovom meču pružila je dobar otpor hrvatskoj tenisačici. U glavni ždrijeb ušla je kroz kvalifikacije gdje je eliminirala Marinu Timofejevu i Elsu Jacquemot da bi u prvom kolu svladala Ruskinju Marinu Melnikovu.

Vekić je dobila prvi set sa 6:4, čvrsto je držala svoj servis, a jedini krizni gem Stakusic je iskoristila.

U drugom setu Kanađanka je dva puta uzima servis Vekić. Kod 2:1 je prvi put stigla do breaka, Vekić se vratila u sedmom gemu, ali odmah nakon toga izgubila je servis i set sa 6:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Stakusic ponovno prva došla do prednosti i povela s 2:1, ali onda Vekić radi break, osvaja četiri gema zaredom i uzima set sa 6:3 te prolazi u četvrtfinale.

Tamo će igrati protiv Britanke Katie Boulter s kojom se još nije susretala. Trebala je prije šest godina u kvalifikacijama u Montrealu, ali je zbog ozljede bila prisiljena predati meč prije izraska na teren. Boulter je u drugom kolu eliminirala drugu nositeljicu Beatriz Haddad Maiju.

WTA San Diego, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 7) - Marina Stakusic (Kanada, Q) 6:4, 3:6, 6:3
Katie Boulter (Velika Britanija) - Beatriz Haddad Maia (Brazil) 3:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!