Košarka

Šamanić dobro iskoristio minutažu, Bogdanović i Šarić šutirali 0/10 iz igre

Branimir Korać • petak, 01.03.2024.
Šamanić dobro iskoristio minutažu, Bogdanović i Šarić šutirali 0/10 iz igre
Foto: EPA

Trojica Hrvata bila su noćas u akciji u NBA ligi. Najbolji bio je Luka Šamanić dok su Dario Šarić i Bojan Bogdanović bili ispod očekivane razine...

Utah Jazz bilježi sedmi poraz u posljednjih osam utakmica, a on je stigao u gostima kod Orlando Magica. Magic je slavio sa 115:107, a čovjek odluke bio je Jalen Suggs koji je ubacio u završnici tri važne trice.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Suggsove tri trice u posljednje tri minute prelomile su utakmicu, uoči posljednje dionice Jazz je imao laganu prednost, ali prelomilo se na stranu domaćina.

Luka Šamanić napokon je dobio priliku u živoj utakmici, igrao je 12 minuta te ubacio osam poena što je najviše među svim igračima koji su ušli s klupe. Šutirao je 2/3 za dva, 1/3 za tri poena te 1/1 s linije slobodnih bacanja i uhvatio četiri skoka.

S po 19 poena najefikasniji bili su John Collins (deset skokova), Collin Sexton i Keyonte George (devet asistencija). Kod pobjednika Paolo Banchero ubilježio je 29 poena uz devet skokova, a Suggs dodao je 15 poena.

Bojan Bogdanović i Dario Šarić nisu bili dobro u međusobnom dvoboju u New Yorku. Kombinirano su šutirali iz igre 0/10 i općenito su bili ispod željene razine.

Na kraju su Warriorsi slavili sa 110:99 uz kontrolu nad susretom od njegovog početka. Poveli su s 14:0 i niti jednom nisu ispustili vodstvo u cijelom susretu.

Stephen Curry ubacio je 31 poen uz 11 skokova, a Jonathan Kuminga dodao je 25 poena i osam skokova. Šurić je ostao bez poena uz 0/3 iz igre, sve za tri poena, dodao je po tri skoka i dodavanja.

Kod Knicksa Jale Brunson ubacio je 27 poena, a Donte DiVincenzo 16 poena uz sedam skokova. Bogdanović je za 18 minuta ubacio četiri poena, sva četiri s linije slobodnih bacanja. Za dva je šutirao 0/3, a za tri 0/4 te je uhvatio tri skoka.

NBA:
Orlando Magic - Utah Jazz 115:107
New York Knicks - Golden State Warriors 99:110

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!