Zimski sportovi

Tandrevold slavila u individualnoj utrci na 15 kilometara, Anika Kožica 75.

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 01.03.2024.
Tandrevold slavila u individualnoj utrci na 15 kilometara, Anika Kožica 75.
Foto: EPA

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold pobijedila je u individualnoj utrci (15 km) za Svjetski kup, koja je održana u petak u Oslu, što joj je došlo kao dobra utjeha za relativno skroman nastup na nedavnom Svjetskom prvenstvu u češkom Novem Mestu.

Tandrevold je s jednim promašajem ostvarila pobjedničko vrijeme od 44 minute i 13.1 sekundi te je za 28.8 sekundi nadmašila drugoplasiranu Šveđanku Elviru Oeberg koja je imala jedan promašaj više.

Uspjeh domaćih predstavnica upotpunila je Ida Lien koja je osvojila treće mjesto, zaostavši za sunarodnjakinjom 32 sekunde uz jedan promašaj.

Iako nije završila na pobjedničkom postolju, razloga za veselje imala je Talijanka Lisa Vittozzi. Imala je dva promašaja i zaostatak od 51.2 sekundi za pobjednicom, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto, a time i za osvajanje Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini u kojoj je i aktualna svjetska prvakinja.

Vittozzi je u tri individualna natjecanja tijekom sezone Svjetskog kupa skupila 165 bodova, deset više od drugoplasirane Tandrevold. Za 29-godišnju Talijanku ovo je treći Mali kristalni globus u karijeri, a sva tri je osvojila u individualnoj disciplini u kojoj je najbolja bila i u sezonama 2018./2019. te 2022./2023.

Hrvatska predstavnica Anika Kožica završila je na 75. mjestu s pet promašaja i nešto više od osam minuta zaostatka.

Prije današnjeg natjecanja u redoslijedu za individualnu disciplinu vodeća je bila Švicarka Lena Haecki-Gross, ali su je pad i četiri promašene mete skupo stajale te je završila na četvrtom mjestu redoslijeda sa 122 boda. Konkurentica za Mali globus bila je i Njemica Vanessa Voigt koja je pogodila prvih 18 meta. No, promašaj na predzadnjem metku joj je odnio mogućnost za plasman na pobjedničko postolje. Završila je šesta i sa 150 bodova ostala na trećem mjestu u redoslijedu ove discipline.

Nakon 15 od 21 predviđene utrke u ovoj sezoni, vodstvo u redoslijedu za Veliki kristalni globus drži Tandrevold s 809 bodova. Druga je Francuskinja Justine Braisaz-Bouchet sa 725, a treća je Vittozzi sa 721.

FOTO: EPA/Terje Bendiksby

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!